Home » Social » Incendiu puternic la depozitul de deșeuri de la Roșiești, unde pompierii au intervenit peste două ore

Incendiu puternic la depozitul de deșeuri de la Roșiești, unde pompierii au intervenit peste două ore

Flăcări uriașe au cuprins depozitul de deșeuri menajere de la Roșiești, acolo unde tone de gunoaiele s-au aprins în cursul dimineții de duminică. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la scântei provenite de la un foc făcut în împrejurimile gropii, de persoane care au dorit să curețe terenurile agricole de resturi vegetale. Intervenția pompierilor militari a durat peste două ore, iar în sprijinul acestora a venit și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Roșiești.

Depozitul de deșeuri de la Roșiești, administrat de o firmă din București care a câștigat, în urmă cu mai bine de un an, licitația organizată de Consiliul Județean Vaslui, a fost cuprins de flăcări în cursul dimineții de duminică. Unul din angajații societății bucureștene a fost cel care a alertat autoritățile la numărul de urgență 112, în zonă fiind trimis un echipaj de pompieri, cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă.

În sprijinul pompierilor militari, a venit și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Roșiești, cu un buldoexcavator. Intervenția a durat peste două ore, timp în care au ars câteva tone de deșeuri menajere, de pe o suprafață de aproximativ o mie de metri pătrați.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

În urma cercetărilor la fața locului, pompierii au stabilit drept cauză probabilă a izbucnirii incendiului foc deschis în spații deschise. Reprezentanții ISU bănuiesc că scântei provenite de la un foc făcut în împrejurimile gropii, de către persoane care au dorit să curețe terenurile agricole de resturi vegetale, au ajuns pe gunoiul din depozitul de la Roșiești. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: