Home » Social » Regele Ferdinand și Ionel Brătianu vor intra în nomenclatorul stradal al municipiului Vaslui

Regele Ferdinand și Ionel Brătianu vor intra în nomenclatorul stradal al municipiului Vaslui

Primăria Vaslui a acceptat propunerea consilierilor din cadrul Consiliului Local (CL), privind redenumirea unor străzi din zona centrală a orașului.

Consilierii liberali au propus, în ultima ședință din anul 2018, ca unele nume de străzi din municipiul Vaslui să poarte numele oamenilor de stat care au înfăptuit Marea Unire de la 1 Decembrie 2018.

Este vorba despre personalități ale României, precum Regele Ferdinand și primul-ministru Ionel I.C. Brătianu.

„Am făcut în anul Centenarului această propunere, pentru a aduce în atenția cetățenilor personalitățile care au realizat Marea Unire. Atunci mi s-a răspuns că mai târziu se va lua o decizie. Să nu ne vedem nevoiți să fie făcută aceeași propunere la viitorul Centenar. Sunt străzi centrale unde am putea opera acestă schimbare fără costuri prea mari. Spre exemplu, strada Frunzelor, care se situează într-o zonă centrală a orașului, ar putea să aibă o altă denumire. Să vedem cum putem decide și să denumim două străzi cu numele celor doi oameni de stat ai României.”, a spus Sorin Radu, consilier PNL.

Dragoș Cazacu, consilier PSD și viceprimarul municipiului Vaslui, a precizat că este constituită o comisie în ceea ce privește denumirea unor străzi noi, care are o listă de propuneri.

Se lucrează la aceste documentații privind redenumirea unor străzi și vom avea pe ordinea de zi, într-o ședință a CL Vaslui, un asemenea proiect.”, a declarat Dragoș Cazacu. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*