Home » Invatamant » Zeci de învățători din județ sunt instruiți în cadrul unui program cu finanțare europeană

Zeci de învățători din județ sunt instruiți în cadrul unui program cu finanțare europeană

Aproape 90 de învățători din județul Vaslui, cu preponderență din mediul rural, încep noul an școlar în calitate participanți la cursurile de formare în cadrul programului POCU-CRED, finanțat de UE.

În perioada 2 septembrie – 29 octombrie, patru grupe de învățători, una în Bârlad, una în Huși și două în Vaslui, sunt instruite asupra modului de abordare a procesului de predare-învățare-evaluare pentru formarea celor opt competențe cheie.

„Discutăm despre noul curriculum național, care se implementează pentru învățământul primar din anul 2013, odată cu înființarea clasei pregătitoare, dar și despre curriculumul pentru gimnaziu, care a fost introdus începând cu anul școlar 2017-2018. Vorbim despre planurile cadru care s-au schimbat atât la gimnaziu, cât și în învățământul primar, și care sunt centrate pe cele opt competențe: comunicare în limba maternă, comunicarea într-o limbă străină, competența matematică, științifică și tehnologică, competența digitală, a învăța să înveți, competențe sociale și civice, spirit de inițiativă și antreprenorial, sensibilizare și exprimare culturală. Pornind de la aceste competențe, s-a creionat profilul absolventului de clasa a IV-a și al absolventului de clasa a VIII-a. Observ un interes deosebit din partea celor 22 de cursanți pe care îi coordonez la Bârlad, în cadrul întâlnirilor care au loc în incinta Colegiului „Gheorghe Roșca Codreanu”. Cursurile cuprind 120 de ore, din care 60 online și 60 față în față. Acești cursanți au fost selectați dintre cei care au dorit să se înscrie la Casa Corpului Didactic, cu precădere dintre cei cu definitivat și gradul II. Important este că două treimi dintre cei acceptați provin din mediul rural.”, a declarat Nela Ganea, formator.

În următoarea perioadă, la Bârlad se vor mai constitui alte trei grupe, pe rând, până în 2021, la finalul proiectului. În urma acestui curs, fiecare învățător va primi 30 de credite transferabile și o subvenție de 600 de lei. Pe durata cursului, învățătorii vor susține testări, dar și o evaluare la finalul cursurilor de formare profesională. La nivel de țară, vor fi instruiți în cadrul acestui program finanțat cu fonduri europene 55.000 profesori și învățători. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: