Home » Invatamant » 13.000 de elevi și preșcolari, prezenți la deschiderea noului an școlar în municipiul Vaslui

13.000 de elevi și preșcolari, prezenți la deschiderea noului an școlar în municipiul Vaslui

Aproape 13.000 de elevi și preșcolari au revenit în bănci ori au pășit pentru prima dată pragul celor 44 de unități de învățământ din municipiul Vaslui, într-o atmosferă de sărbătoare creată de conducerilor școlilor și grădinițelor, cu sprijinul autorităților locale. De altfel, Primăria Vaslui și-a îndreptat atenția, la fel cum s-a întâmplat și în anii din urmă, spre fiecare unitate de învățământ în parte, astfel încât noul an școlar să debuteze în cele mai bune condiții.

După aproape trei luni de vacanță, a sunat clopoțelul pentru cei 11.184 elevi și 1.777 preșcolari din municipiul Vaslui. Îmbrăcați, în marea lor majoritate, în uniforme, copiii și adolescenții au fost primiți în bune condiții în cele 15 școli generale, 5 licee, 23 grădinițe și o școală postliceală, toate administrate de către autoritățile locale vasluiene. Fără a face niciun fel de departajare, Primăria Vaslui a realizat toate investițiile care se impuneau pentru ca noul an de învățământ să debuteze așa cum trebuie, cu respectarea legislației, inclusiv pentru sutele de elevi și preșcolari din cele cinci suburbii, respectiv Moara Grecilor, Rediu, Brodoc, Viișoara și Bahnari.

Aflat la deschiderea noul an școlar la Liceul ”Emil Racoviță” Vaslui, primarul Vasile Pavăl s-a adresat elevilor, profesorilor și părinților prezenți, garantând că, în calitate de edil, va sprijini școala vasluiană pentru ca aceasta să-și poată îndeplini menirea: ”Sunt convins că școala vasluiană va fi în continuare pe treptele cele mai înalte pentru că, vă spun cu toată responsabilitatea, ne mândrim cu voi, dragi elevi, și cu distinsele cadre didactice. Dovadă este faptul că Vasluiul a obținut și obține în permanență rezultate dintre cele mai bune la concursuri naționale și internaționale. Menirea dascălilor este foarte dificilă, dar și nobilă. Formează caractere și le îmbogățesc permanent copiilor bagajul de cunoștințe. Peste ani, orice elev își va aduce aminte de diriginte, de profesori, de cei care le-au îndreptat pașii în viață. Aveți tot respectul meu și al comunității pe care o reprezint. Și, nu în ultimul rând, trebuie să spunem și despre părinți, care sunt alături de copiii lor, dar care trebuie să fie alături și de profesori și de comunitate pentru a asigura acestei generații un viitor mai bun. Așadar, mult succes în noul an de învățământ care a început. Voi fi în continuare prezent ori de câte ori va fi nevoie, pentru ca școala vasluiană să-și îndeplinească toate îndatoririle și să ne mândrim cu ea”.

La ora actuală, toate cele 44 unități de învățământ din municipiul Vaslui sunt autorizate sanitar. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*