Home » Social » Sprijin financiar de 200.000 euro pentru echipamente moderne la S.C. „Lucrări Drumuri și Poduri” Vaslui

Sprijin financiar de 200.000 euro pentru echipamente moderne la S.C. „Lucrări Drumuri și Poduri” Vaslui

Consiliul Județean Vaslui a aprobat acordarea unui ajutor individual de minimis pentru Societatea «Lucrări Drumuri și poduri» S.A. Vaslui. Valoarea totală a acestui ajutor este de maximum echivalentul în lei a 200.000 euro, calculat la data acordării.

Banii sunt virați în vederea asigurării și dezvoltării serviciilor publice de întreținere și reparare a drumurilor publice de interes județean. Consiliul Județean (CJ) Vaslui este acționar unic al societății cu un capital social în cuantum de 2.345.755 lei.

„Acordăm acest ajutor pentru ca societatea să se doteze cu echipamente moderne. Dacă legislația ar fi permis, am fi acordat o susținere financiară mai mare. Societatea este singurul instrument pe care îl avem pentru întreținerea drumurilor județene.”, a spus Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

Pentru anul 2019, la capitolul venituri, S.C. LDP S.A. Vaslui propune un volum de activitate de 16.755 mii lei. De asemenea, la capitolul cheltuieli este propusă o sumă totală de 15.205 mii lei. În prezent, la firma respectivă lucrează 100 muncitori.

„Noi am readus la viață această societate. Conducerea firmei a adus-o în echilibru financiar. Cu această societate ne-am rezolvat o mare problemă, în situațiile de urgență de reparații. Noi reușeam să turnăm covoare de asfalt doar prin lunile septembrie și octombrie, pentru că aceste lucrări ajungeau ultimele în sistemul de achiziții. La deszăpezire aveam câte 20 de operatori și erau cheltuieli foarte mari. Vrem ca această societate să acționeze ca un veritabil agent privat, să ne mai dea și nouă ceva profit, să aducă un plus la bugetul CJ-ului.”, a mai spus Dumitru Buzatu.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: