Home » Justitie » VIDEO A tăiat gâtul unui necunoscut pentru… nimic

VIDEO A tăiat gâtul unui necunoscut pentru… nimic

De o moarte violentă a avut parte un bărbat în vârstă de 32 ani, din localitatea vasluiană Bârzești. Sâmbătă noaptea, omul a fost găsit cu gâtul tăiat în șanțul din fața casei, inconștient. Medicii de la Ambulanță nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Suspectul are 21 de ani și e din Fâstâci. El a fugit imediat după atac, dar a fost găsit de mascați, câteva ore mai târziu, pe raza comunei Vulturești. Nu avea nimic de împărțit cu victima sa. Nici măcar nu se cunoșteau. O discuție în contradictoriu la bar, stropită cu multe pahare de alcool, a lăsat doi copii orfani de tată. 

Alarma s-a dat înainte de miezul nopții, atunci când o femeie a sunat la 112 și a anunțat disperată că soțul ei zace într-o baltă de sânge, în fața casei. Nu șția cu cine s-a certat acesta înainte să ajungă la poartă, și nici din ce motiv. Medicii l-au gasit pe bărbat decedat, cu o rană profundă la gât, și au anunțat poliția.

„La caz au fost alocate două echipaje medicale de urgență, cu medic și asistent, care au găsit pacientul fără semne vitale și cu leziuni incompatibile cu viața. Mai exact, pacientul avea o plagă în jumătatea dreaptă a gâtului, cu exsangvinare masivă. Nu s-a putut face nimic, a fost declarat decesul și s-a anunțat poliția.”, a declarat dr. Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui. 

Zona a fost împânzită de criminaliști, care au rămas aici toată noaptea pentru a face măsurători, pentru a lua probe și a sta de vorbă cu sătenii care au auzit scandal pe drum sau la crâșma unde Andrei Banu și-ar fi petrecut câteva ore.

„A fost sărbătoare și au cântat în sat niște muzicanți din Fâstâci. Au fost și la bar. Nu știm de la ce s-au luat și cine l-a omorât pe băiatul ăsta. El nu avea dușmănie cu nimeni. Poate de la muzică s-au luat, nu îmi dau seama cum de s-a ajuns la crimă. A fost scandal pe drum, am auzit scandal, dar nu s-a gândit nimeni că s-ar putea ajunge la una ca asta.”, au spus localnicii.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wRVPTVEGmFY&w=560&h=315]

Victima era respectată în sat. A muncit în străinătate și a strâns bani pentru a-și face o casă. Cunoscuții spun că era un tip serios, nu avea conflicte cu nimeni și pun totul pe seama faptului că, în cursul zilei, sărbătoare fiind, în sat a cântat fanfara de la Fâstâci și, spre final, petrecăreții s-ar fi luat la harță, nemulțumiți de repertoriul acesteia. În zonă au fost chemați și luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale, care au periat satul în căutarea celor cu care victima și-a petrecut ziua, în vederea audierii lor și identificării autorului crimei. Bărbatul care a luat viața unui om pentru nimic a fost găsit pe un drum, în comuna Vulturești. Are 21 de ani și e din Fâstâci. Nici măcar nu își cunoștea victima. Băutura i-a luat mințile. El le-a spus anchetatorilor că regretă cele întâmplate. Asta nu schimbă cu nimic situația. A fost reținut pentru omor și în cursul zilei de marți a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Riscă să își petreacă următorii 20 de ani după gratii. (Daniel MICU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: