Home » Social » Legumicultorii vasluieni au scos la vânzare pe piață peste 520 tone de tomate

Legumicultorii vasluieni au scos la vânzare pe piață peste 520 tone de tomate

Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui a făcut bilanțul programului de sprijinire a culturii de tomate, pentru primul ciclu de comercializare.

Până la această dată, cei 62 de producători de tomate, înscriși în prima etapă de valorificare, au comercializat în piețele vasluiene și cele limitrofe o cantitate de 520.347 kilograme de tomate. Astfel, în sistem en detail (vânzare directă) a fost comercializată o cantitatea de 178.411 kilograme, iar în sistem en-gross 341.936 kilograme de tomate.

În anul 2019, la DAJ Vaslui s-au înregistrat 109 cereri de înscriere în programul guvernamental, reprezentând persoane fizice care dețin atestat de producător, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și familiale și societăți comerciale.

Pentru prima perioadă de valorificare, respectiv 1 ianuarie – 15 iunie 2019 inclusiv, 62 de legumicultori au îndeplinit condițiile de eligibilitate menționate în legislație și au încasat fiecare un ajutor de minimis în valoare de 13.991 lei/an.

Suma totală virată de către DAJ Vaslui în conturile bancare ale legumicultorilor a fost de 867.466 lei.

Ceilalți 47 de producători agricoli din numărul total al solicitanților și-au exprimat opțiunea valorificării cantității minime de 2.000 kilograme tomate (2 kilograme/metru pătrat) în cea de-a doua etapă de valorificare, respectiv 1 noiembrie – 20 decembrie 2019 inclusiv.

Programul guvernamental de sprijin pentru tomate cultivate în spații protejate se află în al treilea an de implementare și are scopul de a asigura necesarul de consum intern de tomate din producția autohtonă, începând cu luna noiembrie și până în luna mai inclusiv. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Salariile de la DGASPC Vaslui, în pericol! Angajații nu și-au primit nici voucherele de vacanță

de Dănuț CIOBANU  Situația financiară gravă cu care se ...

Peste 5.000 de dosare, revizuite de Casa de Pensii Vaslui. Pensiile recalculate au intrat în plată

de Dănuț CIOBANU  Un număr de 5.700 de pensionari ...

Primele serii de pensionari și salariați din județul Vaslui au început să plece la tratament balnear

Pensionarii și asigurații la sistemul public de pensii au ...