Home » Social » Concursul de creație literară „Sesiunea juniorilor Vasile Pârvan” Bârlad, la a II-a ediție

Concursul de creație literară „Sesiunea juniorilor Vasile Pârvan” Bârlad, la a II-a ediție

Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad organizează, sâmbătă, cea de-a doua ediție a concursului de creație literară Sesiunea juniorilor „Vasile Pârvan”.

Manifestarea se adresează elevilor care doresc să-și pună în valoare potențialul creativ, în semn de prețuire pentru carte și cuvântul scris. Ca și în ediția anterioară, concursul va cuprinde expunerea lucrărilor pe două secțiuni: proză și poezie.

Concursul are ca principal scop susținerea și dezvoltarea pasiunii pentru creația literară. De asemenea, această manifestare urmărește identificarea și cultivarea aptitudinilor elevilor de a crea texte literare în proză și versuri, stimularea creativității, promovarea elevilor talentați și nu în ultimul rând remunerarea acestora cu premii și diplome.

Pot participa doar elevii claselor V-XII, din județul Vaslui. Elevii pot înscrie doar o singură creație la una dintre secțiuni, la alegere. Textele alcătuite trebuie să fie semnate (nume, prenume, școala, clasa, vârsta, profesor coordonator sau persoană de contact cu număr de telefon), să respecte una din temele secțiunii alese, pot avea titlu la alegere, trebuie să fie tehnoredactate, în format A4.

Textele pentru concurs trebuie trimise până la data de 15 octombrie, la adresa de e-mail: valentinafornea30@gmail.com sau pot fi predate personal la sediul Muzeului „Vasile Pârvan”, din strada Vasile Pârvan, nr. 1, Bârlad. Acestea trebuie să fie printate în dublu exemplar.

Lucrările vor fi evaluate de juriul alcătuit de organizatorii concursului în perioada 16 octombrie- 23 octombrie. Juriul își alocă dreptul de a selecta din creațiile primite, doar pe cele care sunt realizate corect gramatical și corespund normelor de redactare din prezentul regulament. Dacă lucrările se vor identifica/dovedi a fi preluate/copiate din surse diverse, acestea nu vor putea fi selectate pentru concurs.

Afișarea listei de participanți selectați se va face pe 24 octombrie, pe site-ul Muzeului „Vasile Pârvan”, Bârlad: https://www.muzeuparvan.ro/ și pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/muzeul.vasileparvan.

Expunerea publică a lucrărilor selectate și desemnarea câștigătorilor se va face pe 26 octombrie. Premiile acordate vor fi I, II și III pentru fiecare dintre cele două secțiuni (proză, poezie). (A.P.)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*