Home » Administratie » Licitația pentru execuția proiectului de apă și canal din Bârlad a eșuat pentru a treia oară
DCIM100MEDIADJI_0009.JPG

Licitația pentru execuția proiectului de apă și canal din Bârlad a eșuat pentru a treia oară

de Dănuț CIOBANU

Proiectul de modernizare a rețelelor de apă și canal din municipiul Bârlad a ajuns la a treia licitație fără succes. După cele două licitații ratate în cursul anului trecut și la ultima încercare de atribuire a contractului de execuție a lucrărilor nu s-a înscris nicio societate. Ieri, a fost termenul limită de depunere a ofertelor pentru realizarea proiectului, care se ridică la circa 50 milioane de lei.

Daniela Grigoraș, purtătorul de cuvânt al SC Aquavas Vaslui, a spus că în perioada următoare se va lua o decizie, în ceea ce privește organizarea unei noi licitații.

Procedura de licitație publică lansată pe SEAP s-a anulat, ca urmare a nedepunerii niciunei oferte. Avem de a face cu o lipsă de interes a firmelor pentru acest proiect”, a spus Daniela Grigoraș.

Proiectul de apă și canal din municipiul Bârlad este la a treia licitație, după ce la primele licitații lansate în lunile octombrie și decembrie 2018 nu s-a prezentat niciun ofertant.

Fazarea proiectului «Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești din județul Vaslui» este cofinanțată prin POIM 2014-2020. Beneficiarul proiectului este SC Aquavas Vaslui, operatorul județean de apă și canal, durata de desfășurare a proiectului fiind între 1 aprilie 2015 – 30 iunie 2020, cu prelungire a perioadei de implementare până la sfârșitul anului 2023. Valoarea totală a proiectului este de 355.927.933 lei, din care cofinanțarea Uniunii Europene este de 230.862.516 lei.

Investiții în rețelele de apă și canal

Valoarea proiectului de modernizare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Bârlad este de aproximativ 50 milioane lei. Pe secțiunea alimentare cu apă, investițiile vizează reabilitarea rețelelor de apă, extinderi ale rețelelor de apă potabilă și instalarea unor stații de pompare a apei potabile. Reabilitarea rețelelor de apă potabilă din municipiul Bârlad se va realiza pe o lungime de 9.017 metri. Printre străzile în care se vor desfășura lucrări de reabilitare se numără Stroe Beloescu, Vasile Lupu, Siret, Nicolae Iorga, Transilvaniei, V.I. Popa, Decebal, Gen. Naumescu, Dragoș Vodă, B-dul Republicii.

La capitolul extindere rețele de apă potabilă, investițiile se vor realiza pe o lungime de 35.490 metri (35 kilometri). Practic, vor fi extinse rețele de apă pe majoritatea străzilor unde, în prezent, nu există instalații de alimentare. Printre străzile care sunt prevăzute lucrări de extindere se numără Aleea 4 (Topârceanu), Aleea 5, Aleea 6, Aleea 7, Aleea 8, Aleea Brândușa, Aleea M. Eminescu, Ion Codrescu.

Potrivit indicatorilor tehnici ai investiției pe componenta sistemului de alimentare cu apă, în municipiul Bârlad vor fi instalate 11 stații de pompare apă potabilă (inclusiv zona de protecție sanitară).

La capitolul canalizare, proiectul prevede mai multe investiții în zonele în care populația orașului nu beneficiază de servicii de canalizare. Astfel, vor fi reabilitate colectoare de apă uzată pe o lungime de 9.854 metri și vor fi realizate extinderi ale rețelei de canalizare pe o lungime de 23.994 metri. De asemenea, vor fi montate cinci stații noi de pompare a apei uzate și vor fi instalate pe o lungime de 1.106 metri conducte pentru refulări care sunt branșate la stațiile de pompare a apei uzate. Printre străzile pe care se vor executa lucrări la sistemul de canalizare se numără Avram Iancu, Crângului, Comuna din Paris 1 și 2, Aleea Parc 1, 2, și 3, B-dul Primăverii, B-dul Republicii, Șos. Tecuciului 1 și 2, 1 Decembrie, Bradului, Col. Simionescu Sava.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: