Home » Invatamant » Șansă uriașă pentru liceenii vasluieni, să locuiască și să studieze un an în America

Șansă uriașă pentru liceenii vasluieni, să locuiască și să studieze un an în America

Tinerii din județul Vaslui care își doresc să trăiască viața din filmele americane au acum ocazia să-și îndeplinească visul. S-a dat startul la înscrieri în Programul FLEX, care le oferă posibilitatea liceenilor merituoși să simtă pe deplin, pe parcursul anului școlar 2020 – 2021, cum e traiul în USA.

http://discoverflex.org. Acesta este site-ul web pe care trebuie să îl acceseze tinerii vasluieni ce vor să studieze peste ocean. Înscrierea în Programul FLEX este gratuită, iar norocoșii vor fi 900 de liceeni din întreaga lume care vor primi bursă, vor locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane și vor studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. Mai mult, la întoarcerea în România, anul de liceu petrecut în SUA poate fi recunoscut și echivalat.

Programul de schimb de experiență FLEX este finanțat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii și, din 1992, a oferit burse către zeci de liceeni români din mai multe județe ale țării. 35 dintre aceștia se află în acest moment în Statele Unite ale Americii, în state precum Washington, Texas, Colorado, California, Iowa sau Florida. FLEX nu îi exclude pe liceenii cu nevoi speciale, în generația recentă trei dintre bursieri fiind tineri cu diverse dizabilități.

Ce condiții trebuie să îndeplinească tinerii pentru a fi bursieri FLEX

Un an întreg de schimb de experiență în Statele Unite ale Americii nu este, însă, la îndemâna oricărui licean. Cei vizați de autoritățile americane sunt persoanele care s-au născut între 15 iulie 2002 și 15 iulie 2005, care sunt în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, la momentul trimiterii aplicației. Aceste două condiții sunt cumulative și nu se pot face absolut deloc derogări. În plus, tinerii trebuie să aibă o situație academică bună sau excelentă, deși nu există o medie minima obligatorie cerută de program, să fi studiat anterior limba engleză și să demonstreze abilități de folosire a acesteia.

Există și o cerință legată de îndeplinirea criteriile pentru a obține viza SUA, dar și condiția ca tinerii să nu fi stat peste ocean mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Candidații care îndeplinesc condițiile de selecție pot completa o aplicație online preliminară, până la data de 17 octombrie 2019. După trimiterea aplicației, vor primi un e-mail de confirmare și un cod, în baza căruia se consideră că sunt înregistrați în program. Numărul de burse pentru liceenii români este, în anul școlar 2020-2021, de 35. Selecția tinerilor se face integral de către o comisie din SUA, formată din profesioniști din varii domenii, care decid cine urmează să locuiască și să studieze în „Țara tuturor posibilităților”. (Mara GRIGORIU)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*