Home » Justitie » Ce trebuie să știe tinerii vasluieni care vor să aleagă cariera de polițist

Ce trebuie să știe tinerii vasluieni care vor să aleagă cariera de polițist

Cei care doresc să îmbrace uniforma de „om al legii” au la dispoziție mai puțin de două luni pentru a-și depune dosarele de înscriere la concursurile de admitere în școlile de agenți de poliție.

927 locuri sunt disponibile, în această toamnă, pentru tinerii vasluieni care vor să fie admiși în unitățile de învățământ postliceal din subordinea Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR). Este vorba despre 765 locuri la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina și de alte 162 locuri la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca. Dintre acestea, 38 de locuri sunt special rezervate pentru rromi și alte minorități naționale.

Sesiunea de admitere ianuarie 2020 le este dedicată celor care vor să se formeze ca agenți de poliție, subofițeri și maiștri militari, învățământul fiind cu frecvență, pe durata de 1 an.

Dosarele de înscriere se pot depune la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui, până la data de 15 noiembrie 2019. Cele mai importante acte care nu trebuie să lipsească din dosarul de recrutare sunt: cererea de înscriere și CV-ul; copii ale documentelor care atestă nivelul și specializarea studiilor; copii ale actului de identitate, carnetului de muncă/certificatului stagiu de cotizare și/sau altor documente doveditoare care să ateste vechimea în muncă și, dacă este cazul, ale livretului militar; copii ale certificatului de naștere al candidatului, soțului/soției și fiecărui copil, ale certificatului de căsătorie, precum și, după caz, ale hotărârilor judecătorești privind starea civilă. De asemenea, cei interesați trebuie să prezinte autobiografia și tabelul nominal cu rudele, inclusiv ale soțului/soției candidatului; extras de pe cazierul judiciar/certificat de cazier judiciar; o fotografie color 9×12 cm; fișa medicală-tip de încadrare în M.A.I.

Candidații etnici/minoritari care se înscriu pe locurile alocate distinct acestora declară pe propria răspundere apartenența la etnia/minoritatea respectivă și depun în plus o adeverință emisă de o organizație etnică/minoritară, constituită potrivit legii.

Și avizul psihologic este obligatoriu, iar acesta va fi obținut anterior desfășurării probelor eliminatorii ale concursului de admitere, respectiv contravizita medicală și proba de evaluare a performanței fizice, programate în perioada 12 – 17 ianuarie 2020.

În ceea ce privește subiectele pentru proba de verificare a cunoștințelor, acestea se vor formula din conținutul tematicii de concurs, care poate fi consultată pe site-ul Poliției Române.

Testul de verificare a cunoștințelor va cuprinde 90 itemi, dintre care 60 itemi la limba română și 30 itemi la limba străină. Fiecare item va avea patru variante de răspuns, dintre care numai una corectă, care va fi notată cu un punct. Punctajul minim de admitere, echivalent notei 5, va fi de 40 puncte. (Mara GRIGORIU)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*