Home » Social » Școli din Vaslui și Zorleni vizitate de polițiști, în cadrul Campaniei ”#10 pentru siguranță”

Școli din Vaslui și Zorleni vizitate de polițiști, în cadrul Campaniei ”#10 pentru siguranță”

Campania ”#10 Pentru Siguranță” a ajuns ieri la Școala ”Mihail Sadoveanu” Vaslui și la Colegiul ”Marcel Guguianu” Zorleni.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog și ai Instituției Prefectului-județul Vaslui i-au informat pe copii cu privire la pericolele existente, la riscurile la care se pot expune dacă le ignoră sau nu le recunosc și despre cum se pot proteja împotriva lor.

“Violența în mediul școlar, consumul de alcool și drog, traficul de persoane, fenomenul de bullying, securitatea împotriva incendiilor și siguranța rutieră, au fost câteva dintre subiectele abordate și discutate cu elevii. O altă temă abordată a fost legată de importanța folosirii telefonului mobil la școală. Este opțiunea părinților care, fie cedează rugăminților, fie doresc ca fiul/fiica lor să nu fie ”mai prejos” decât alții, fie cred că este mai în siguranță copilul lor dacă îl pot controla oricând. Părinții se consideră în siguranță, dacă au posibilitatea de a-și suna copiii oricând. Sunt și alte soluții pentru a-i controla pe cei mici: respectarea unei ore de întoarcere acasă, unde poate fi sunat; păstrarea legăturii cu vreun părinte/vecin care este în general acasă sau afară cu copiii; menținerea unei legături permanente cu învățătoarea sau dirigintele.”, a declarat Cristian Lapa, purtător de cuvânt Instituția Prefectului Vaslui.

Activitatea a vizat nu doar informarea, educarea, conștientizarea elevilor, cât și a profesorilor asupra pericolelor reale existente și a modului în care se pot proteja, precum și să-i încurajeze să se adreseze specialiștilor în caz de nevoie. (A.P.)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: