Home » Administratie » Municipiul Vaslui, gazda unui nou festival, cel al ”Zilelor teatrului tânăr”

Municipiul Vaslui, gazda unui nou festival, cel al ”Zilelor teatrului tânăr”

Municipiul Vaslui va fi, la sfârșitul acestei luni, gazda celei de-a III-a ediții a Festivalului ”Zilele teatrului tânăr”, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și care se va desfășura în Casa de Cultură ”Constantin Tănase”. Cu excepția spectacolului-atelier de improvizație al liceenilor vasluieni, coordonați de actorul Vlad Gălățeanu, unde prețul biletului este de doar 5 lei, accesul la piesele de teatru din următoare două seri va fi gratuit.

Week-end plin la sfârșitul acestei luni, când, la Casa de Cultură ”C. Tănase” Vaslui, se va desfășura cea de-a III-a ediție a ”Zilelor Teatrului Tânăr”. Festivalul va debuta pe 27 septembrie, atunci când în Sala Studio ”Valentin Silvestru” va putea fi urmărit un spectacol-atelier de improvizație al unor liceeni din Vaslui cu înclinație spre teatru. Sub coordonarea actorului vasluian Vlad Gălățeanu, spectacolul este un proiect al Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui. Atelierul de improvizație va începe la ora 19, iar costul unui bilet este unul simbolic, de 5 lei.

În cea de-a doua seară, tot de la ora 19, pe scena sălii mari va putea fi urmărit spectacolul ”Metoda G”, pus în scenă de studenții Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) București. Printre aceștia, se află și tânăra vasluiancă Victoria Moraru, care a decis să urmeze cursurile UNATC chiar în urma proiectului derulat de șase ani de CJCPCT Vaslui. La acest spectacol, publicul va fi pe scenă, pe scaune și gradene.

În ultima seară, pe 29 septembrie, de la ora 19, în aceeași locație va fi pusă în scenă piesa ”12 oameni furioși” de către absolvenți ai UNATC, aceasta fiind, de altfel, examenul lor de licență.

Accesul la cele două piese este gratuit. Singurul lucru pe care trebuie să-l facă spectatorii este să-și facă rezervare on-line, cu numărul de locuri dorit. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: