Home » Sanatate » Proiectul privind extinderea UPU Vaslui este din nou pe masa CJ-ului

Proiectul privind extinderea UPU Vaslui este din nou pe masa CJ-ului

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va opera noi modificări în ceea ce privește documentația proiectului «Extindere Unitate de Primiri Urgențe și Realizare Heliport». Modificările sunt prevăzute într-un proiect de hotărâre care va fi dezbătut în ședința ordinară de la sfârșitul acestei săptămâni. Printre modificări se numără și schimbarea denumirii obiectivului de investiții, care se va intitula «Extindere Unitate de Primiri Urgențe».

Proiectul a fost lansat de către CJ Vaslui în data de 21 iunie 2019 și este cofinanțat de Uniunea Europeană (UE) prin Programul Operațional Regional 2014-2020Perioada de implementare a proiectului este de 75 luni, începând cu data de 1 martie 2017 până la data de 31 mai 2023. Valoarea totală a proiectului este de 10.713.264 lei, din care 6.699.421 lei asistența financiară nerambursabilă (4.785.301 lei contribuția UE și 1.914.120 lei finanțare de la bugetul de stat) și 4.013.842 lei cofinanțarea din partea județului Vaslui.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor medicale furnizate cetățenilor de unitatea de primiri urgențe (UPU)”, a spus Elena Chircu, directorul Direcției pentru Integrare Europeană din cadrul CJ Vaslui.

Proiectul mai vizează construirea unui heliport de suprafață situat pe sol, în incinta SJU Vaslui, pentru facilitarea transferului pacienților către alte unități sanitare. Principalii beneficiari ai proiectului sunt cei 56.000 de pacienți care trec, în medie, în fiecare an pe la UPU a SJU Vaslui, cele 101 persoane care lucrează la UPU, paramedicii care lucrează pe autospecialele de terapie intensivă, precum și cei 170 de aparținători ai pacienților care se prezintă zilnic la UPU. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: