Home » Administratie » Ajutoare financiare pentru mai multe biserici din județul Vaslui

Ajutoare financiare pentru mai multe biserici din județul Vaslui

Mai multe biserici din județul Vaslui vor primi un ajutor financiar de la Consiliul Județean (CJ). La baza întocmirii proiectului de hotărâre se află cererile a patru unități de cult din județul Vaslui.

Astfel, Parohia Pochidia va primi un sprijin financiar în valoare de 50.000 lei, pentru finanțarea lucrărilor de construire la Biserica ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”. Valoarea devizului lucrărilor rămase de executat este de 258.889 lei. De asemenea, Mănăstirea „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din comuna Miclești va primi un ajutor financiar în valoare de 29.000 lei pentru achiziția unei centrale termice și combustibil.

Conform proiectului de hotărâre care va fi adoptat în ședința de astăzi a CJ Vaslui, Parohia Crîng, din comuna Ciocani, va primi 71.000 lei, pentru executarea lucrărilor de întreținere la biserica parohială. Valoarea totală a solicitării din partea bisericii este de 83.316 lei.

Nu în ultimul rând, se va aloca Parohiei Rediu, din municipiul Vaslui, un sprijin financiar în valoare de 26.000 lei, pentru executarea lucrărilor de consolidare și reparații capitale la biserică. Valoarea devizului lucrărilor rămase de executat este de 37.800 lei.

Conform legislației în vigoare, de la bugetele locale se pot aloca fonduri pentru completarea fondurilor proprii necesare pentru întreținerea și funcționarea unităților de cult fără venituri sau cu venituri reduse, construirea ori repararea lăcașurilor de cult și pentru conservarea și întreținerea bunurilor aparținând cultelor. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*