Home » Social » Pregătiri intense la DGASPC Vaslui pentru Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Pregătiri intense la DGASPC Vaslui pentru Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui se pregătește pentru Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, care se sărbătorește în fiecare an la 1 octombrie.

Astfel, în toate centrele de bătrâni care sunt administrate de instituție va fi organizată o masă festivă și o serie de acțiuni dedicate zilei persoanelor vârstnice.

„Vom avea manifestări în toate centrele de bătrâni, unde vor avea loc programe artistice și mese festive ca la o adevărată sărbătoare. Este vorba despre centrele sociale de la Huși, Bârlad, Găgești și Bogești”, a spus Ionel Armeanu, directorul DGASPC Vaslui.

În această perioadă, conducerea instituției va participa în mai multe țări la o serie de acțiuni, dedicate persoanelor vârstnice.

„La finalul acestei luni, voi participa la Torun, în Polonia, la un eveniment care are ca temă îngrijirea persoanelor vârstnice pe termen lung. Manifestarea este organizată de un agent economic cu experiență în domeniu, la nivel mondial. De asemenea, în data de 25 septembrie 2019, voi participa la Leova, în Republica Moldova, la o acțiune privind persoanele în vârstă. De asemenea, în perioada 30 septembrie – 1 octombrie voi merge la București la o manifestare cu aceiași tematică”, a mai spus Ionel Armenau.

În februarie 1991, Organizația Națiunilor Unite consacra ziua de 1 octombrie ca zi internațională a persoanelor în vârstă, iar câteva luni mai târziu, pe 16 decembrie 1991, Adunarea Generală a ONU adoptat un set de principii pentru persoanele în vârstă. Aceste principii consacră dreptul persoanelor vârstnice la hrană, condiții de locuit și îngrijire medicală, libertatea de a decide asupra vieții personale și profesionale, dreptul de a se exprima și de a participa în activități sociale după pensionare, precum și accesul la oportunități de învățare adecvate vârstei. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: