Home » Justitie » Activități desfășurate de polițiștii vasluieni pentru prevenirea și combaterea contrabandei și a altor fapte ilegale de natură economică

Activități desfășurate de polițiștii vasluieni pentru prevenirea și combaterea contrabandei și a altor fapte ilegale de natură economică

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiști din cadrul structurilor de investigare a criminalității economice au acționat pe raza municipiului Bârlad și a orașului Negrești, pentru prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor din domeniul producției, introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor din tutun.

„În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat controale la 53 de agenți economici, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 79.500 lei. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării aproximativ 80 pachete de țigarete și alte bunuri, în valoare totală de peste 4.000 lei.”, a declarat conducerea IPJ, în comunicatul de presă.

De asemenea, polițiștii au constatat 4 infracțiuni de natură economică (3 infracțiuni de contrabandă și 1 infracțiune de punere în circulație a unui produs purtând o marcã identicã sau similarã cu o marcã înregistratã pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciazã pe titularul mãrcii înregistrate). Aproximativ 1.700 de țigarete, provenite în urma săvârșirii infracțiunii de contrabandă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. (A.P.)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*