Home » Social » O bătrână care a fost eviscerată de vaca vecinului și-a uimit rudele când a ajuns acasă pe propriile picioare

O bătrână care a fost eviscerată de vaca vecinului și-a uimit rudele când a ajuns acasă pe propriile picioare

de Daniel MICU

 

O bătrână care a fost eviscerată de vaca vecinului și-a uimit rudele când a ajuns acasă pe propriile picioare

Numai un miracol a facut ca o femeie de 81 de ani comuna Osesti, satul Buda, sa scape cu zile, dupa ce vaca unui vecin a luat-o in coarne.

Dupa o zi de munca, batrana se intorcea acasa pe o carare, unde era priponita vaca unui vecin. A vrut sa treaca, asa cum facea de fiecare data, insa animalul a facut o miscare brusca si i-a infipt coarnele in burta. Practic, biata femeie a fost eviscerata, pe o suprafață de 10 centimetri.

Tare de fire si in ciuda faptului ca rana era profunda, ea a ajuns singura la locuinta fiului sau, unde rudele si-au dat seama de gravitatea situatiei si au sunat la 112.

”A venit singura la mine acasa, iar cand am vazut ca sangereaza de la burta, ne-am speriat. Si-a ridicat bluza si avea mațele iesite, prapurul. Ne-am ingrozit. Asa ceva nu am vazut. Dar ea, tare de fire. Are 81 de ani, dar e puternica, munceste, nu sta o clipa. Am chemat ambulanta si au dus-o la spital. Era constienta, poate dă Dumnezeu si scapa! Am vorbit cu vecinul acela, dar a spus ca acolo e pamantul lui si asta e situatia. Vaca nu a mai impuns pana acum. Mi se putea intampla si mie, si unui copil. E periculos. Nu stiu daca se pot lua masuri, pentru ca oamenii isi leaga animalele unde cred de cuviinta. Singura noastra dorinta e sa se faca bine mama”, ne-a declarat Daniel Fanariu, fiul octogenarei.

Un echipaj de Terapie Intensiva Mobila SMURD Vaslui s-a deplasat in sat si a preluat-o pe batrana. Era constienta si ii multumea incontinuu lui Dumnezeu ca a scapat cu zile. Localnicii sunt surprinsi de cele intamplate, mai ales ca vaca este una blanda, iar stapanii ei nu au mai avut probleme pana acum.

Pe cararea respectiva, care e, de fapt, o scurtatura, trec zilnic zeci de oameni, asa ca povestea se poate repeta. Cel mai probabil, proprietarul va trebui sa o priponeasca in alt loc. Batrana a fost operata in cursul serii de medicii de la Spitalul de Urgenta din Vaslui și este în afara oricărui pericol.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: