Home » Politic » Din grijă pentru pensionarii care votează, primarul Boroș mai dă o dată liber la călătoriile cu autobuzul

Din grijă pentru pensionarii care votează, primarul Boroș mai dă o dată liber la călătoriile cu autobuzul

După ce anul trecut a modificat plafonul veniturilor până la care pensionarii bârlădeni pot primi gratuități pentru transportul public local de călători, primarul Dumitru Boroș se pregătește să le mai facă votanților de vârsta a treia încă o surpriză, care ar urma să intre în vigoare chiar de Ziua Internațională a Vârstnicilor. Că-i an electoral, este doar o întâmplare!

Un primar liberal cu înclinații spre măsuri sociale de impact pentru un grup-țintă de alegători. Acestea sunt două dintre fețele lui Dumitru Boroș, care, după ce s-a remarcat ca mare susținător al petrecerilor din bani publici, în cinstea persoanelor în vârstă, le mai dă acestora încă un semn de mărinimie. Desigur, tot din pușculița orașului. Un proiect de hotărâre inițiat de edilul liberal, cu dedicație pentru alegătorii de vârsta a treia, așteaptă să intre la votul consilierilor în ședința care va avea loc lunea viitoare. Boroș vrea să modifice plafonul de acordare a gratuității pensionarilor pentru transportul public local de călători de la 700 lei, cât e în prezent, la 800 lei. A mai făcut acest lucru și anul trecut, când plafonul a fost majorat de la 600 la 700 lei. Pretextul este, însă, de această dată, o așa-zisă corelare între pensia minimă din România (de 704 lei, de la 1.09.2019) cu prevederile hotărârii de consiliu local din 2018, care stabilește limita maximă pentru acordarea de gratuități la transport.

Mai mult, pentru ca generozitatea să fie deplină, Boroș e decis să le acorde călătorii gratuite și pensionarilor care au venituri puțin mai mari de 800 lei, pe baza unor documente justificative suplimentare, a unei declarații pe proprie răspundere din partea solicitantului și a anchetei sociale.

Dacă va trece de votul consilierilor locali, programat pentru data de 30 septembrie, măsura se va aplica începând de a doua zi, chiar atunci când se sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Un cadou numai bun pentru pensionarii care, la anul, vor vota la alegerile locale.

În 2018, peste 1.000 de pensionari au beneficiat de pe urma hotărârii de consiliu local care a modificat plafonul de acordare a gratuităților pentru transport. Astfel, nu mai puțin de 3.893 de vârstnici au primit 30 de călătorii gratuite, cu autobuzele care efectuează transport public de călători în Bârlad. Gratuitatea a fost suportată în procent de 35% din contravaloarea biletelor de către firma de transport local și 65% de către primărie.

„Atent” la nevoile pensionarilor bârlădeni, care au posibilitatea să circule de colo-colo gratuit, Boroș speră, probabil, ca aceștia să uite ce le-a promis în 2016, când candida la fotoliul de primar: 4 cluburi ale pensionarilor, câte unul pentru fiecare an de mandat, unde vârstnicii să fie antrenați în activități de socializare și relaxare. În loc de toate acestea, Boroș îi poftește acum pe pensionari să socializeze și să se relaxeze în autobuz! (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*