Home » Social » 50 de deținuți de la Penitenciarul Vaslui au dansat zumba pentru a marca Săptămâna Europeană a Mobilității

50 de deținuți de la Penitenciarul Vaslui au dansat zumba pentru a marca Săptămâna Europeană a Mobilității

Cincizeci de deținuți de la Penitenciarul Vaslui au dansat pe ritmuri de zumba pe unul din terenurile de sport ale unității de detenție, sub coordonarea unui instructor licențiat în acest sport. Cu dorința de a conștientiza pe cei aflați în spatele gratiilor asupra formării unei atitudini pozitive față de stilul de viață sănătos, activitatea a avut ca scop marcarea Săptămânii Europene a Mobilității.

Săptămâna Europeană a Mobilității, lansată la Bruxelles în urmă cu 17 ani, a fost marcată în județul nostru și de o parte din peroanele private de libertate încarcerate la Penitenciarul Vaslui. La inițiativa conducerii instituției de detenție, nu mai puțin de 50 de deținuți, care ispășesc pedepse în regim deschis și semideschis, au ieșit pe unul din terenurile de sport ale penitenciarului unde au făcut mișcare în aer liber pe ritmuri de zumba. Întreaga activitate s-a derulat sub coordonarea profesorului Mircea Mocanu, un instructor licențiat în zumba fitness, originar din municipiul Huși. Reprezentanții penitenciarului vasluian susțin că implicarea persoanelor private de libertate într-o astfel de activitate are ca și efect conștientizarea pentru formarea unor atitudini pozitive față de stilul de viață sănătos, prin adoptarea mobilității alternative, respectiv printr-o serie de exerciții fizice care presupus energie, ritm, tactică și voință.

 

Nicolae Toma

”Apreciem că desfășurarea unor activități de educație, asistență psihologică și socială cu parteneri din cadrul comunității conduce la valorificarea oportunităților de îmbunătățire a imaginii de sine, la creșterea încrederii în propria persoană și în cei din jur, la situații noi de învățare și de exersare a conduitelor prosociale de către persoanele custodiate. Totodată, aceste activități conduc la sensibilizarea membrilor societății în raport cu problematica reintegrării sociale a persoanelor aflate în executarea unei pedepse privative de libertate”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Pe parcursul desfășurării mișcărilor în aer liber pe ritm de zumba au fost subliniate avantajele pe care le aduce activitatea fizică zilnică, moderată, îndrumată și execută corect, chiar și în mediul carceral. În ceea ce privește Săptămâna Europeană a Mobilității, aceasta a fost lansată pe 19 aprilie 2002, la Bruxelles, fiind în prezent susținută de Direcția Generală Mobilitate și Transport a Comisiei Europene. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: