Home » Administratie » Boroș și-a anunțat o altă mare realizare: Bârladul e pe același fus ora ca Iașul. Nota de plată: 20.000 lei

Boroș și-a anunțat o altă mare realizare: Bârladul e pe același fus ora ca Iașul. Nota de plată: 20.000 lei

Au sunat din nou surlele și trâmbițele de la Primăria Bârlad, ca nu care cumva să treacă neobservată o altă mare realizare a lui Dumitru Boroș pentru bârlădeni: a reparat ceasul din turnul Palatului Comunal!

Atent la problemele comunității și la ce-i transmit locuitorii pe diverse căi, Boroș a reușit să apropie și mai mult Bârladul de dulcele târg al Ieșilor, la al cărui nivel de dezvoltare localnicii râvnesc cu jind. Nu vă gândiți că primarul liberal a bătut palma cu vreun ditamai investitor, care să vină în oraș și să creeze noi locuri de muncă, dintre cele 1.500 promise în 2016, de candidatul liberal Dumitru Boroș! Nu, apropierea de Iași e mai mult una… simbolică. Mai exact, Ceasul din turnul Primăriei Bârlad, proaspăt devenit funcțional după o vreme îndelungată în care a indus în eroare multă lume, a fost sincronizat cu cel de la Palatul Culturii din Capitala Moldovei. Nota de plată pentru recondiționarea mecanismului central al orologiului și pentru modernizarea lui, care include și iluminatul în culori, pe timp de noapte: 20.000 lei.

Și asta nu e tot! În Bârlad, la fiecare oră exactă, se va auzi în difuzoare Hora Unirii, așa cum se aude în Iași, pentru ca bârlădenii să nu uite niciodată că pășesc prin aceleași locuri care l-au dat pe „cel mai de seamă fiu al orașului, Domnitorul Alexandru Ioan Cuza”.

„Acest ceas din turnul clădirii Primăriei Bârlad este emblematic pentru imobil. Pentru că a fost lăsat pe ultimul plan iar cetățenii au remarcat și ne-au cerut să facem ceva în privința lui, am decis să încercăm să îl recondiționăm. L-am păstrat așa cum a fost el conceput, numai că a fost readus la viață cu ajutorul tehnologiei moderne. Adică l-am sincronizat, cu ajutorul internetului, cu cel din turnul Palatului Culturii Iași.”, a spus primarul Boroș.

Edilul n-a suflat, însă, nicio vorbă despre momentul în care Bârladul se va sincroniza cu Iașul în privința altor aspecte mult mai importante pentru cetățeni, motiv pentru care a fost taxat de aceștia de îndată ce s-a lăudat cu noua sa realizare, pe profilul său de socializare. „Într-adevăr un lucru vital, un lucru care ține și de foame, dar și de sete.☹️”, „Îți dai seama ce mare realizări se face ! De parcă numai de ceasul deșteptător era nevoie în rest au bîrlădenii de toate 😙😙😙😙”, ” Era singurul lucru care lipsea! Apă avem la Gura Leului, mâl avem, lucrări începute și neterminate avem, suntem în altă lume, însă avem muzică! Mergem prin mâl și ne udăm dimineața la picioare când plecăm spre muncă, însă avem muzică și ceas!!!”, „Dar canalizarea pe Avram Iancu???”, au scris bârlădenii nemulțumiți.

Sătui să citească despre „noutăți absolute” în materie de nimic, oamenii îl invită pe Boroș să le repare străzile, sistemul de canalizare, să rezolve problema gunoaielor și a câinilor vagabonzi și să facă din oraș unul în care să te bucuri că trăiești. „Hora Unirii din difuzoare” nu acoperă nemulțumirile bârlădenilor cărora Boroș le-a făcut un legământ strâmb în urmă cu 3 ani.  (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*