Home » Social » Goscom Vaslui preia serviciul de furnizare a căldurii în sistem centralizat

Goscom Vaslui preia serviciul de furnizare a căldurii în sistem centralizat

SC Goscom Vaslui va prelua din iarna 2019-2020 furnizarea de agent termic în sistemul de încălzire centralizat. Schimbarea de furnizor are loc după ce SC Termprod Vaslui a rămas fără licență de furnizare a serviciului public către populație.

„SC Goscom a făcut demersurile necesare pentru a obține licența, pentru producerea și furnizarea de agent termic. În prezent, mai sunt legate la sistem trei blocuri, din Zona Industrială, Crucea Gării și CET, care au în total 116 beneficiari”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Înainte de începerea furnizării de căldură, este foarte important ca societatea de termoficare să recupereze restanțele la facturi din ultimii ani.

„Dacă ai datorii trebuie să le plătești, pentru ca să poți primi în continuare căldură. Pentru 16 familii care nu pot primi căldură, deoarece sunt apartamente singure pe scara blocurilor branșate la sistemul centralizat, vom acorda acorda ajutoare de încălzire. În rest, instalațiile de încălzire sunt pregătite pentru a furniza agent termic. Prețul unei gigacalorii în municipiul Vaslui este de 180 de lei la populație, iar restul diferenței până la 560 lei, care este prețul de producție pentru o gigacalorie, se subvenționează de la bugetul local. În această lună, SC Goscom va veni cu situația corectă. Furnizăm căldură, dar trebuie plătite restanțele pentru a achita gazele naturale, energia electrică, apa etc”, a mai spus Vasile Pavăl.

Pentru acest an, veniturile totale preconizate a fi realizate de societatea de termoficare sunt în sumă de 1.097 mii lei, iar cheltuielile necesare realizării veniturilor sunt în sumă de 1.088 mii lei. Anul trecut, gradul de realizare al veniturilor totale a fost următorul: venituri totale aprobate de 1.527 mii lei; venituri totale realizate 1.268 mii lei. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: