Home » Politic » Instituții care ne protejează – Propunerile lui Dan Barna

Instituții care ne protejează – Propunerile lui Dan Barna

Printre motivele emigrării, mulți români enumeră lipsa încrederii în instituțiile statului.

Instituțiile din România s-au dezvoltat în ultimii 30 de ani, însă echilibrul fragil în care s-au aflat ne-a fost arătat în ultimii 3 ani de guvernare PSD-ALDE. Multe instituții au ales să nu intervină în sprijinul statului de drept, ori altele au ales să intervină în defavoarea cetățeanului.

Discuțiile politice ale ultimilor 3 ani nu s-au rezumat la subiecte despre viitorul României, cum ne pregătim pentru viitor, sau cum putem reduce numărul persoanelor aflate în pragul sărăciei.

Discuția ultimilor ani a fost despre justiție și cum pot fi scăpați câțiva politicieni de justiție. Astfel, Românii și-au pierdut încrederea în Poliția Română sau în sistemul de justiție. Mulți au ales să părăsească România, lăsând în urmă un stat care nu i-a tratat cum se cuvine.

Dan Barna va lupta ca România să fie printre statele Uniunii Europene cu cel mai scăzut nivel de infracționalitate. Președintele României are un rol esențial în ordinea publică și securitate.

Obiectivul este unul realizabil și realist. Pentru atingerea acestui obiectiv instituțiile de ordine și siguranță publică au nevoie de o serie de condiții minimale: profesionalizare prin educație continuă de înaltă calitate, stabilitate și coerență în funcții, atribuții și norme, meritocrație la promovarea ierarhică, dotare adecvată, responsabilizarea cadrelor prin recompensarea meritelor și pedepsirea abaterilor, limitarea strictă a influențelor politice.

În același timp, păstrarea independenței justiției și ferirea acesteia de influențele politice, este o linie pe care USR a păstrat-o mereu în Parlamentul României, și pe care reprezentantul USR PLUS o va duce mai departe din poziția de Președinte.

Românii au nevoie de instituții care să-i respecte și care să intervină atunci când este nevoie. Un polițist care intervine unde trebuie, pompierul care cunoaște procedurile și este pregătit pentru orice eveniment sau judecătorul care tratează cu obiectivitate orice caz, toate sunt chestiuni în care Dan Barna va investi întreaga greutate a funcției prezidențiale pentru a fi valabile pe tot teritoriul României.

Avem nevoie de un președinte care va pune instituțiile în slujba românilor, iar Dan Barna a demonstrat că este pregătit să lupte pentru români!

Material de propaganda electorală.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: