Home » Social » La Bârlad, producătorii de varză sunt nemulțumiți de prețul stabilit de comercianți

La Bârlad, producătorii de varză sunt nemulțumiți de prețul stabilit de comercianți

Comercianții de varză din Piața „Sf. Ilie” sunt cei care stabilesc prețurile la varză. Dacă la sfârșitul săptămânii trecute, 1 kg de varză se vindea cu 1,3 lei, ieri în Piața „Sf. Ilie”, prețul scăzuse la 1 leu/ kilogram. Evident că pentru cumpărători este o ofertă bună, dar nu și pentru producătorii care muncesc tot timpul anului și vin la piață ca să vândă varza la un preț stabilit de cei care nu știu nici măcar cum arată varza pe câmp.

Producătorii spun că sunt luați peste picior de comercianți, care îi jignesc și le fură clienții prin tot felul de tertipuri.

„Noi, producătorii, am ajuns un fel de tolerați în piața de varză. Comercianții, care habar nu au cum se muncește la semănat și la culesul verzei, o cumpără de la producători cu 0,6 – 0,7 lei/kg și vin în piață unde o vând cu 1 leu, obligându-ne și pe noi să menținem prețul. Asta e în economia de piață, dar ne deranjează atitudinea acestor comercianți care ne jignesc în fața clienților, încercând să dea impresia că ei au marfa cea mai bună și, sincer vă spun, oamenii îi aleg pe ei pentru că știu să mintă frumos. Ar fi bine dacă în această piață ar exista locuri bine delimitate pentru comercianți și pentru producători. În acest fel, lumea ar putea ști exact cine este cultivatorul adevărat al verzei și cine este cel care se îmbogățește de pe urma producătorilor care își vând varza pe nimic.”, ne-a declarat un producător din Pogana.

Acesta spune că prețul verzei se va mai menține o perioadă la 1 leu/kg, dar dacă vremea se va înăspri, va crește și prețul. Producătorii spun că după 15 noiembrie, varza va fi din ce în ce mai puțină și prețul unui kilogram de varză s-ar putea dubla. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: