Home » Justitie » Accident feroviar la limita dintre județele Vaslui și Galați, după ce un tren de călători a intrat într-o mașină

Accident feroviar la limita dintre județele Vaslui și Galați, după ce un tren de călători a intrat într-o mașină

Un accident feroviar, soldat cu rănirea gravă a unei persoane, s-a petrecut, sâmbătă dimineață, în apropriere de gara Tălășmani, după ce un tren de călători a izbit în plin un autoturism la o trecere la nivel cu calea ferată. Traficul feroviar a fost blocat mai bine de două ore, fără ca vreun călător aflat în tren să fi avut de suferit în urma evenimentului. 
Un bărbat de 43 de ani a fost preluat în stare critică de elicopter SMURD și transportat la Spitalul Județean Galați, după ce a fost victima unui accident feroviar petrecut în comuna Grivița. Aflat singur în mașina sa, gălățeanul nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată, fiind lovit în plin de un tren de persoane care circula pe ruta Bârlad- Galați. În urma impactului, autoturismul a fost târât câteva zeci de metri până când mecanicul de locomotivă a reușit să oprească garnitura. Șoferul a rămas încarcerat, motiv pentru care a intervenit un echipaj de descarcerare al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui pentru scoaterea victimei dintre fiarele contorsionate. La accident, a ajuns și o ambulanță de la Galați, însă bărbatul a fost preluat de elicopterul SMURD.
„De la Detașamentul Bârlad a mai plecat un autocamion și un echipaj pentru a ajuta la eliberarea căii ferate de resturile autoturismului. Niciunul dintre pasagerii trenului și nici conducătorul locomotivei nu au avut de suferit” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.
Polițiștii Biroului Rutier Bârlad continuă cercetările în acest caz, întocmind dosar penal pe numele șoferului pentru vătămare corporală din culpă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: