Home » Social » Un student, fost elev al Liceului „Mihai Eminescu” din Bârlad, are nevoie de ajutorul semenilor pentru o intervenție chirurgicală pe creier, la Viena

Un student, fost elev al Liceului „Mihai Eminescu” din Bârlad, are nevoie de ajutorul semenilor pentru o intervenție chirurgicală pe creier, la Viena

Un tânăr de 23 de ani din Popeni, diagnosticat cu chist dermoid pontocerebelos drept, are nevoie de o intervenție chirurgicală la Viena, întrucât medicii Spitalului Universitar AKH din capitala Austriei pot realiza cu succes această operație dificilă.

Tânărul și familia sa au apelat, cu demnitate, la ziarul Est News pentru a lansa un apel umanitar, în vederea strângerii sumei necesare, de 30.000 de euro, în același timp cerând ajutor și pe rețelele sociale.

Daniel Grădinaru, fost elev al Liceului „Mihai Eminescu” din Bârlad, actualmente student în anul IV la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași, a aflat anul acesta, imediat după ziua lui de naștere, că suferă de această malformație congenitală. Până în acest an, nimic nu părea să-i tulbure viața, era sănătos și plin de idealuri. Treptat, a început să aibă o serie de simptome, care inițial nu l-au alarmat – nevralgie la nivelul maxilarului, amețeli, cefalee, tulburări de echilibru, simptome trecătoare, pe care mulți le-am avut. Pe parcurs, acestea s-au agravat și s-au adăugat și altele, precum senzație de vomă și disconfort general, care i-au afectat serios viața socială.

Tânărul a fost la medic și a primit diagnosticul de chist dermoid pontocerebelos drept, cu indicație de extirpare chirurgicală. Daniel a suferit până acum două operații la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, dar, având în vedere poziția chistului, acesta fiind localizat la baza trunchiului cerebral, medicii din Iași nu au putut să extirpe decât o mică parte a chistului, cu aparatura din dotare.

Mama tânărului, infirmieră la secția Medicală a Spitalului „Elena Beldiman”, ne-a declarat că a stat la Iași în spital cu băiatul său, din 25 februarie până la 1 august, medicii permițându-i acest lucru. Pe 26 septembrie, însă, lui Daniel i s-a făcut foarte rău și în urma examenului RMN din 27 septembrie, medicii i-au dat din nou o veste rea: chistul a crescut și mai mult, producând compresie asupra mezencefalului și trunchiului cerebral, putând determina în viitor mai multe complicații, printre care și dificultăți de deglutiție.

„Medicii din Iași au făcut tot ce au putut. Probabil că nu au aparatura necesară, probabil că i-a încurcat poziționarea chistului. Cert este că nu putem sta cu mâinile în sân și trebuie să ne ajutăm băiatul. Am aflat că la Spitalul Universitar AKH din Viena se fac astfel de intervenții chirurgicale, însă acolo nu mai este acceptat formularul 112 din cauza datoriilor pe care le are statul român, așa că trebuie să suportăm noi costul intervenției. Familia noastră nu are posibilitatea să plătească atâția bani, de aceea am apelat, prin intermediul ziarului Est News, la oamenii cu suflet, care vor să ne ajute în acest moment dificil. Am deschis pe numele meu, Nela Grădinaru, două conturi, în lei și euro, la BRD. În lei – SWIFT: BRDEROBU – IBAN: RO89BRDE380SV46002763800, iar în euro – SWIFT: BRDEROBU – IBAN: RO03BRDE380SV50872913800.”, ne-a declarat Nela Grădinaru, mama lui Daniel.

Alături de ea au fost la primele operații colegele de serviciu de la secția Medicală, care vor sprijini financiar familia Grădinaru și la a treia operație. Din păcate, suma necesară este foarte mare, de aceea are nevoie de ajutorul cât mai multor semeni pentru a-și vedea fiul din nou sănătos și fericit. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*