Home » Uncategorized » Ziua Protecției Civile, marcată de ISU Vaslui prin numeroase activități în județ

Ziua Protecției Civile, marcată de ISU Vaslui prin numeroase activități în județ

Între activitățile dedicate Zilei Protecției Civile în România, s-a numărat și conferirea de diplome celor mai dedicați dintre salvatorii voluntari care sunt în rândurile noastre grație programului „Salvator din pasiune”. Foarte mulți dintre voluntari sunt extrem de activi, însă de această dată au fost răsplătiți voluntarii care au cele mai multe intervenții și cei care activează de cel mai mult timp alături de pompieri. Astfel, în municipiul Vaslui, ”cel mai activ voluntar” s-a dovedit a fi Alina Sârbu, în timp ce Ștefan Darie este cel „mai longeviv voluntar”. Cei mai buni voluntari din municipiul Bârlad vor fi anuntati pe 2 martie.

Exercițiu cu forțe în teren pe strada Republicii din municipiul Bârlad

Pompierii bârlădeni și voluntarii SMURD au marcat „Ziua Protecției Civile” printr-un exercițiu de zi, cu forțe și mijloace în teren la un grup de locuințe colective încadrate în clasa I de risc seismic, imobile situate în municipiul Bârlad, pe strada Republicii, nr. 277. La exercițiu au participat șapte autospeciale (container multirisc, autospeciale de stingere cu apă și spumă, autospeciale pentru descarcerare, ambulanțe și o autoscară de intervenție la înălțime), doi ofițeri, 18 subofițeri și 15 voluntari SMURD. Exercițiul a fost un bun prilej de a folosi noile dotări ale Detașamentului Bârlad, precum și de a le reaminti localnicilor modul de comportare în cazul producerii unui seism.

Exercițiu de amploare pe Drumul European 581, pe raza comunei Costești

Sub organizarea și în preambulul Zilei Protecției Civile în România, pe Drumul European 581, mai precis în apropiere de Crasna, s-a desfășurat exercițiul de comandă și cooperare cu tema: ”Intervenția forțelor și mijoacelor pentru limitarea și înlăturarea urmărilor unui accident chimic produs în comuna Costești”. La activitate, au participat zeci de pompieri din județul nostru și județele vecine, dar și specialiști din cadrul altor instituții care trebuie să intervină în astfel de situații. Întreaga activitate a fost coordonată de prefectul județului, Mircea Gologan.

Cupa „28 februarie” la tenis și minifotbal

Nici activitățile sportive nu au fost neglijate de cei de la ISU Vaslui. Astfel, în cadrul competiției „Cupa 28 februarie”, pompierii militari au luptat cu ardoare și au stabilit care sunt cei mai buni în întrecerile de minifotbal și tenis de masă. La turneul de minifotbal au participat patru echipe, competiția fiind câștigată de pompierii Detașamentului Vaslui. La tenis de masă, cei mai buni sportivi au fost sublocotenentul Viorel Manolache (până în 35 ani). Sublocotenent Manolache Viorel, plutonier adjutant Andrei Hortolomei (categoria 35 – 45 ani) și colonelul Niculae Tătaru (peste 45 ani). (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*