Home » Administratie » Acuzații grave, aduse primarului Dumitru Boroș de către conducerea PSD Bârlad

Acuzații grave, aduse primarului Dumitru Boroș de către conducerea PSD Bârlad

În ultima conferință de presă organizată de Adrian Solomon, președintele organizației PSD Bârlad, deputatul social-democrat a declarat că edilul-șef al orașului va trebui să dea socoteală cu privire la o faptă penală pe care ar fi comis-o, în legătură cu modul în care Asociația „Sprijină câinii” ar fi câștigat contractul pentru concesionarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân.

„De aproape un an, gestionarea câinilor fără stăpân se face de către o asociație care a câștigat licitația pentru concesionarea serviciului, într-un mod dubios. Pe 3 mai 2019, se deschidea oferta pentru concesionarea serviciului cu o asociație, iar pe 16 mai, când s-a încheiat contractul s-a dat câștig de cauză unui grup de asociații. Ne întrebăm ce s-a întâmplat? Legal este ca după deschiderea ofertelor să nu se mai facă nicio asociere. Echipa care s-a ocupat de licitație împreună cu primarul au acceptat în cârdășie cu cei de la <<Sprijină câinii>> o asociere post-deschidere a ofertei, ceea ce este o faptă penală. Vorbim de o sumă uriașă, de 1.800.000 lei, cât e valoarea contractului pe trei ani, ceea ce înseamnă că Asociația „Sprijină câinii” încasează anual din bugetul local 600.000 de lei. Vă dați seama cât cheltuiește Primăria cu acest serviciu? „Sprijină câinii” primește 800 de lei de câine, iar eficiența serviciului este zero. Câinii sunt tot pe stradă, printre noi. Nu știu de ce nu se reușește strângerea lor și unde merg banii? Noi bănuim că e vorba despre o sifonare de bani, iar primarul nu este străin de acest lucru.”, a declarat Adrian Solomon.

Referitor la acest contract dubios, în opinia sa, Adrian Solomon crede că este cel mai evident tun, după contractul semnat anterior cu o asociație din Galați, un contract prin încredințare directă către un ONG, pentru care fuseseră alocați din bugetul local 700 de lei/ câine capturat.

Președintele PSD Bârlad consideră că pe lângă aceste două contracte ar mai fi și altele la fel de dubioase, încheiate cu societăți „de casă”.

„Primarul Dumitru Boroș nu a făcut nimic în afară de a sifona bani pentru interese ascunse. Interesele vor ieși la suprafață până la alegerile locale”, a conchis deputatul Adrian Solomon. (Mihaela NICULESCU)

About Mihaela Niculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Criza COVID-19 își arată colții. Veniturile colectate la bugetele locale sunt tot mai mici

Blocarea în mare parte a activității economice din cauza ...

Un incendiu de proporții, care a cuprins un depozit de furaje din localitatea Roșiești, a mistuit peste șapte tone de paie și a degradat alte 100 de tone, pompierii care au intervenit reușind să salveze alte 60 de tone de cereale. Cauza probabilă a izbucnirii flăcărilor au fost scânteile ieșite pe țeava de eșapamenta unui utilaj agricol. O fermă agricolă din localitatea Roșiești a fost cuprinsă de un incendiu de proporții în cursul după-amiezii de joi, în urma neglijenței unor salariați care au folosit utilaje agricole fără a ține cont de consecințe. Astfel, un depozit de furaje a luat foc, nu mai puțin de șapte tone de paie fiind mistuite de flăcări. De asemenea, alte 100 de tone de nutrețuri au fost degradate. Salariații fermei au solicitat ajutorul pompierilor prin numărul de urgență 112. ”La intervenție, s-au deplasat două echipaje cu autospecialele aferente de stingere cu apă și spumă, încadrate de opt pompieri. În ajutorul lor, au venit și 15 salariați ai fermei. Incendiul se manifesta la un depozit de 350 de metri pătrați. În urma intervenției, s-a reușit salvarea a 60 de tone de cereale, precum și a unei hale”, ne-a precizat responsabilul mass-media al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului stabilită de către pompieri au fost scânteile ieșite pe țeava de eșapament a unui tractor folosit de către un angajat care au aprins paiele uscate din depozitul de furaje. (Ionuț PREDA)

Un incendiu de proporții, care a cuprins un depozit ...

Vasluian arestat după ce și-a bătut cu parul nora și soția. Una din victime necesită intervenții chirurgicale

Un bărbat de 64 de ani, din municipiul Vaslui, ...