Home » Administratie » Acuzații grave, aduse primarului Dumitru Boroș de către conducerea PSD Bârlad

Acuzații grave, aduse primarului Dumitru Boroș de către conducerea PSD Bârlad

În ultima conferință de presă organizată de Adrian Solomon, președintele organizației PSD Bârlad, deputatul social-democrat a declarat că edilul-șef al orașului va trebui să dea socoteală cu privire la o faptă penală pe care ar fi comis-o, în legătură cu modul în care Asociația „Sprijină câinii” ar fi câștigat contractul pentru concesionarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân.

„De aproape un an, gestionarea câinilor fără stăpân se face de către o asociație care a câștigat licitația pentru concesionarea serviciului, într-un mod dubios. Pe 3 mai 2019, se deschidea oferta pentru concesionarea serviciului cu o asociație, iar pe 16 mai, când s-a încheiat contractul s-a dat câștig de cauză unui grup de asociații. Ne întrebăm ce s-a întâmplat? Legal este ca după deschiderea ofertelor să nu se mai facă nicio asociere. Echipa care s-a ocupat de licitație împreună cu primarul au acceptat în cârdășie cu cei de la <<Sprijină câinii>> o asociere post-deschidere a ofertei, ceea ce este o faptă penală. Vorbim de o sumă uriașă, de 1.800.000 lei, cât e valoarea contractului pe trei ani, ceea ce înseamnă că Asociația „Sprijină câinii” încasează anual din bugetul local 600.000 de lei. Vă dați seama cât cheltuiește Primăria cu acest serviciu? „Sprijină câinii” primește 800 de lei de câine, iar eficiența serviciului este zero. Câinii sunt tot pe stradă, printre noi. Nu știu de ce nu se reușește strângerea lor și unde merg banii? Noi bănuim că e vorba despre o sifonare de bani, iar primarul nu este străin de acest lucru.”, a declarat Adrian Solomon.

Referitor la acest contract dubios, în opinia sa, Adrian Solomon crede că este cel mai evident tun, după contractul semnat anterior cu o asociație din Galați, un contract prin încredințare directă către un ONG, pentru care fuseseră alocați din bugetul local 700 de lei/ câine capturat.

Președintele PSD Bârlad consideră că pe lângă aceste două contracte ar mai fi și altele la fel de dubioase, încheiate cu societăți „de casă”.

„Primarul Dumitru Boroș nu a făcut nimic în afară de a sifona bani pentru interese ascunse. Interesele vor ieși la suprafață până la alegerile locale”, a conchis deputatul Adrian Solomon. (Mihaela NICULESCU)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*