Home » Administratie » Consilierii locali din municipiul Vaslui vor renegocierea contractului de salubritate

Consilierii locali din municipiul Vaslui vor renegocierea contractului de salubritate

Consilierii din cadrul Consiliului Local (CL) Vaslui au solicitat ca problema serviciului de salubritate să fie rediscutată cu noul operator.

”Este o nemulțumire în oraș în legătură cu agentul economic care ridică gunoiul menajer. După ce au trecut una sau două luni de când a preluat serviciul de salubrizare, ar trebui să rediscutăm clauzele contractuale. Mă refer la societățile comerciale care au sediul într-un apartament. Dacă înainte aceste societăți plăteau pentru gunoi 60 de lei pentru trei luni, acum trebuie să achite o factură de 70 de lei pentru o singură lună. Este vorba despre cabinetele medicale, dar și în alte situații”, a spus Valentin Dragomir, consilier PNL.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că la începutul lunii martie 2020, municipalitatea va face o analiză în ceea ce privește serviciul de salubritate și modul în care au fost atinși indicatorii stabiliți în contract.

Începând de duminică, 1 decembrie 2019, SC Financiar Urban SRL Pitești a preluat serviciile de salubritate din municipiul Vaslui. Pentru zona Vaslui (29 UAT-uri), operatorul de salubritate și-a deschis punct de lucru în suburbia Moara Greci. La nivelul reședinței de județ au fost predate către noul operator punctele de colectare, mașinile de salubritate și o parte din forța de muncă care a activat în cadrul fostei firme de salubritate SC Goscom Vaslui.

În prezent, colectarea selectivă a deșeurilor rămâne încă marea problemă nerezolvată, iar noul operator trebuie să se implice mai mult pentru atingerea țintelor de colectare. Potrivit legislației în vigoare, un procent de 20% din deșeurile menajere colectate de operatori trebuie să fie selectate. În caz contrar, unitățile administrativ teritoriale care nu ating acest obiectiv vor suporta penalități de la bugetul local.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*