Home » Social » Prefectul Mircea Gologan: ”Fac un apel la populație să nu mai dea foc la vegetația uscată!”

Prefectul Mircea Gologan: ”Fac un apel la populație să nu mai dea foc la vegetația uscată!”

Numărul incendiilor de vegetație continuă să fie destul de mare la nivelul județului Vaslui. Deși legea nu permite incendierea vegetației uscate, mulți cetățeni preferă să apeleze la această soluție pentru curățarea terenurilor. Doar în ziua de duminică, 1 martie 2020, în județul Vaslui au fost semnalate la ”Serviciul 112” un număr de patru incendii.

”Populația ar trebui să știe că din punct de vedere legal este interzis să fie dat foc la vegetație. Aceste incendii pot provoca pagube materiale importante. În ultima perioadă, ținând cont că este această moștenire din vremuri ca atunci când se face curat este mai simplu să dai foc decât să pui mâna pe sapă și să cureți buruienile uscate și profitând că avem această vreme fără precipitații importante, foarte mulți cetățeni au preferat să își curețe terenurile sau zonele din apropierea drumurilor dând foc la vegetație. Aceste incendii au fost date fără a se lua în calcul condițiile meteo și, astfel, am fost în situația când pe diverse coduri galbene sau portocalii ne-am trezit cu incendii de vegetație”, a spus Mircea Gologan, prefectul județului Vaslui.

În multe astfel de cazuri, pentru stingerea incendiilor a fost nevoie de o invervenție importantă atât la nivel local prin comitetele pentru situații de urgență, cât și prin Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență. Multe persoane care au văzut flăcările acestor incendii au intrat în panică și au apelat în repetate rânduri autoritățile.

”Am făcut și în Colegiul Prefectural un apel pentru a se respecta legea, pentru a evita să ne creem singuri probleme, astfel încât populația să trăiască în siguranță. Dacă în urma unor astfel de incendii vom avea vreo tragedie sau pagube materiale importante, atunci lucrurile nu vor mai sta la nivelul vă rugăm, ci vom lua măsuri dure împotriva celor care se fac vinovați”, a mai spus Mircea Gologan.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: