Home » Administratie » Consiliul Județean Vaslui demarează lupta cu drumurile județene impracticabile

Consiliul Județean Vaslui demarează lupta cu drumurile județene impracticabile

Consiliul Județean (CJ) Vaslui demarează în aceste zile campania de primăvară privind reabilitarea drumurilor județene. Conducerea județului dorește ca în acest an să fie continuate toate proiectele care dispun de finanțare europeană sau națională și să pună piatră toate drumurile din pământ.

”Reabilităm drumurile acolo unde este cazul, pe traseele pe care nu le avem în reconstrucție. S-a început lucru la drumul strategic la tonsonul 2, iar la începutul acestei săptămâni am emis ordinul de începere al lucrărilor și pentru tronsonul 1. Astăzi, (ieri n.r.) se va începe asfaltarea pe druml județean 246 A în zona Ferești. Se mai lucrează la drumul de beton de la Sărățeni și Deleni, la drumul de la Roșiești care trece pe la groapa ecologică și la drumul județean de pe direcția Pochidia – Pogana, care va fi una dintre cele mai bune centuri ale municipiului Bârlad  Noi am bugetat ca toate drumurile județene din pământ pe o lungime de 80 de kilometri să fie pietruite în acest an. În cadrul bugetelor viitoare vrem să ducem acest standard de la piatră la asfalt”, a precizat Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

La  această dată, pe diferite proiecte de investiții sunt finanțate lucrări de modernizare pentru 200 kilometri de drumuri județene, obiective care sunt la diferite stadii de execuție. Pe lângă fondurile europene și cele acordate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, CJ Vaslui a alocat 13 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor.

Județul Vaslui are în componență 51 de drumuri județene, cu o lungime totală a drumurilor de 940 de kilometri. Situația drumurilor județene este următoarea: 345,9 kilometri cu beton asfaltic, 20,4 kilometri cu beton de ciment, 109,7 kilometri cu îmbrăcăminte asfaltică ușoară, 342 kilometri de drumuri pietruite și 121,9 kilometri de drumuri județene din pământ.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: