Home » Administratie » Bârladul sub lupă: ruinele care stau să cadă

Bârladul sub lupă: ruinele care stau să cadă

Bârlădenii  care trec zilnic pe lângă centrala dezafectată din strada Nicolae Tonitza se întreabă dacă nu cumva au ajuns în Siria. Din cauza stării avansate de degradare a structurii și acoperișului centralei, clădirea arată ca după bombardament.

Rădăcinile  copacilor  crescuți  pe ceea ce a mai rămas din acoperiș dislocă bucăți din plafon și cărămizi, care au început să cadă. Locatarii blocurilor din zonă spun că așteaptă de ani de zile ca  autoritățile care au în administrare clădirea să intervină.

Dacă fosta centrală tot nu va fi reabilitată și transformată într-un centru de recreere pentru pensionari, așa cum se vehicula acum doi – trei ani, Primăria ar trebui măcar să taie copacii de pe acoperiș, sau să intervină cumva pentru a reduce riscul prăbușirii plafonului, mai ales că acolo își găsesc adăpost unii oameni ai străzii.

Ploile din această primăvară vor contribui și mai mult la creșterea risculuri de prăbușire a plafonului centralei. Din păcate, nu este singura clădire-ruină care poate deveni un pericol public în Bârlad. (M.N.)

About admin

%d blogeri au apreciat: