Home » Sanatate » Măsuri radicale fără precedent, la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad

Măsuri radicale fără precedent, la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad

Măsuri de prevenire, luate de Spitalul Municipal „Elena Beldiman” din Bârlad. După ce în ultimele două luni a fost redus la o singura oră  programul de vizită pentru aparținătorii pacienților internați, de ieri, în urma anunțului făcut de Departamentul pentru Situații de Urgență, se interzice total accesul acestora în spital.

Măsura interzicerii oricărei vizite a aparținătorilor se va menține până pe 31 martie, în contextul  prevenirii infectării pacienților cu coronavirus. Rudele pacienților internați în spitalul din Bârlad au făcut cale întoarsă astăzi, pentru că nu aflaseră de măsura luată de conducerea spitalului, la recomandarea Departamentului pentru Situații de Urgență.

În comunicatul transmis pe site-ul instituției, se precizează că „Relațiile despre starea de sănătate a pacienților internați se vor lua de la medicul curant, care va stabili ora și locul din spital unde vor putea fi furnizate informații”.

Chiar dacă vor apărea nemulțumiri în rândul aparținătorilor, mai ales cei din mediul rural, care depind de orarul curselor spre și dinspre comunele limitrofe, măsura trebuie respectată întocmai.

Măsuri speciale s-au luat de ieri și în privința pacienților. Astfel, pacienții care au bilete de trimitere pentru Biroul de internări, Dispensarul TBC și Spitalizare de Zi, vor trebui să prezinte la poarta spitalului documentele doveditoare. Pacienții care vor ajunge la CPU cu mijloace proprii, nu cu Ambulanța, se vor înregistra la poarta de acces în spital, cu datele de identitate și abia apoi vor fi conduși către CPU.

Spitalul din Bârlad a recurs pentru prima oară în ultimii zeci de ani la aceste măsuri radicale, având în vedere extinderea cu repeziciune a  infecției cu  coronavirus și pe teritoriul țării noastre. Cel mai apropiat caz confirmat de infecție cu noul coronavirus a fost înregistrat la Galați. (Mihaela NICULESCU)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*