Home » Uncategorized » O femeie din Ștefan cel Mare care a venit dintr-un sat din Italia cu patru decese de coronavirus este în izolare la domiciliu

O femeie din Ștefan cel Mare care a venit dintr-un sat din Italia cu patru decese de coronavirus este în izolare la domiciliu

O femeie din comuna Ștefan cel Mare care s-a reîntors recent dintr-un sat din Italia în care au fost înregistrate patru decese din cauza virusului COVID-19 folosind o rută ocolitoare prin Germania se află în izolare la domiciliu, la recomandarea medicului de familie. Direcția de Sănătate Publică Vaslui susține că va face verificări pentru a vedea dacă vasluianca respectă indicațiile primite.

Ancheta desfășurată, luni, de către autoritățile sanitare vasluiene în cazul femeii din comuna Ștefan cel Mare care a revenit recent în localitatea natală dovedește că aceasta a plecat din localitatea Soresina, regiunea Lombardia, acolo unde s-au înregistrat nu mai puțin de patru decese din cauza coronavirusului. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, vasluianca în cauză a părăsit Italia pe 25 februarie, zburând cu avionul către Germania, mai precis în Koln. După aproape o săptămână de ședere în această localitate, femeia a plecat pe 2 februarie cu avionul către România, aeronava aterizând pe aeroportul din Iași. De acolo, o rudă a preluat-o cu o mașină personală și a transportat-o la domiciliul mamei sale, aceasta din urmă locuind singură.
”Persoana în cauză (n.red-femeia care a venit din Italia via Germania) a contactat medicul de familie, care i-a făcut recomandarea de a rămâne în izolare la domiciliu timp de 14 zile, recomandare care a respectat-o. Personalul DSP Vaslui va verifica respectarea recomandării de izolare și în următoarele zile”, ne-a declarat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.
Primarul comunei vasluiene Ștefan cel Mare, Mihai Moraru, susține că femeia este foarte speriată de când a revenit din străinătate din cauza coronavirusului. De când a ajuns la domiciliul mamei din localitatea Călugăreni, vasluianca nu ar mai fi părăsit locuința. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: