Home » Uncategorized » Inspectoratul Școlar Vaslui caută soluții pentru recuperarea orelor pierdute din cauza închiderii școlilor

Inspectoratul Școlar Vaslui caută soluții pentru recuperarea orelor pierdute din cauza închiderii școlilor

Inspectoratul Școlar Vaslui caută soluții pentru recuperarea orelor pierdute de către elevi și preșcolari din cauza închiderii unităților de învățământ ca urmare a extinderii numărului de cazuri de coronavirus în România. Una dintre variantele propuse este ca elevii și profesorii să vină la școală în zilele de sâmbătă, însă o soluție finală va fi luată abia după ce se va stabiliri perioada de vacanță forțată a școlarilor.

Stare de incertitudine în ceea ce privește perioada de vacanță forțată luată ca urmare a cornavirusului. Șefii învățământului vasluian nu au putut oferi informații certe despre ceea ce înseamnă recuperarea orelor de către elevi și profesori. Teoretic, cadrele didactice ar trebuie să meargă la școală ori grădiniță în această perioadă, chiar dacă nu se desfășoară ore de curs.
”Dacă ar fi să ne limităm doar la această perioadă 11-22 martie, fiecare Consiliu de Administrație al unităților de învățământ va trebui să ia o decizie cu privire asupra modului de recuperare al orelor. Deocamdată, până la noi precizări pe care urmează să le primim de la Ministerul Educației, toți angajații unităților de învățământ trebuie să meargă la serviciu”, ne-a declarat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Gabriela Plăcintă.
Una dintre variantele luate în calcul pentru recuperarea orelor din cele opt zile efective de școală pierdute este ca elevii să vină la cursuri în zilele de sâmbătă. O altă soluție ar fi ca școlarii să facă ore suplimentare în afara programei școlare. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*