Home » Social » Pensionarii vasluieni se tem mai mult de politica Guvernului decât de coronavirus

Pensionarii vasluieni se tem mai mult de politica Guvernului decât de coronavirus

În plină epidemie de coronavirus, bătrânii din județul Vaslui nu sunt îngrijorați pentru sănătatea lor. Ioan Stamate, președintele Comitetului Județean al Persoanelor Vârstnice Vaslui, a spus că pensionarii nu dau o importanță prea mare coronavirusului și sunt interesați în continuare de majorarea pensiilor.

Bătrânii nu se adună în locuri publice, nu se expun. Nu le-a explicat nimeni că e posibil să se infecteze, să pățească ceva, să moară. Deocamdată, ei știu ce aud la televizor și atât. Bătrânii se tem de politica pe care o duce Guvernul României mai mult decât de coronavirus. Pensionarii și așa aveau o viață grea, acum a mai venit și această problemă cu virusul”, a spus Ioan Stamate.

Organizațiile pensionarilor de la nivel național au propus Guvernului României ca majorarea pensiilor prevăzută pentru toamna acestui an să se facă treptat, în mai multe etape.

”Nu există un guvern stabil cu cine să discutăm. Nu știm dacă legea pensiilor va rămâne așa sau se va modifică, conform zvonurilor care apar. O problemă pentru noi este și cea cu Pilonul II de pensii, care nu îi avantajează pe actualii pensionari”, a mai precizat Stamate.

Potrivit datelor primite de Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui de la Ministerul Muncii, în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 august 2020, valoarea punctului de pensie se menține la 1.265 lei. Începând cu data de 1 septembrie 2020, conform art. 86 din Legea nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii, valoarea punctului de pensie va fi de 1.775 lei.

La sfârșitul anului 2019, erau înregistrați la CJP Vaslui un total de 93.729 pensionari, din care 81.685 pensionari de stat și 12.044 pensionari din agricultură.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: