Home » Social » Carnetul de conducere, mai puternic decât COVID-19. Înghesuială la serviciul de permise

Carnetul de conducere, mai puternic decât COVID-19. Înghesuială la serviciul de permise

de Dănuț CIOBANU 

Zeci de persoane se îmbulzeau, ieri, în fața Serviciului Public Comunitar Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor Vaslui. În ciuda avertizărilor repetate și a informărilor transmise de autorități privind obligativitatea programărilor online și evitarea aglomerației, beneficiarii de servicii au decis să ignore toate aceste apeluri. Pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în perioada 11-31 martie 2020 activitățile specifice serviciului se soluționează exclusiv în baza unei programări online.

În plină epidemie de coronavirus, zeci de persoane se înghesuiau în cursul zilei de ieri, în fața Serviciului Public Comunitar Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor Vaslui. În ciuda informărilor din mass-media și de pe site-ul Prefecturii Vaslui, privind măsurile adoptate pentru prevenirea COVID-19, dorința de a obține permisul de conducere sau de a înmatricula o mașină era mult mai importantă.

Mircea Gologan, prefectul județului Vaslui, a precizat că Ministerul Afacerilor Interne a informat public cetățenii că în perioada 11 – 31 martie 2020, toate activitățile care țin de acesul la serviciul comunitar se realizează în baza unei programări online. Cu toate acestea, multe persoane continuă să ignore anunțurile făcute de autorități atunci când apelează la serviciile publice.

”Prin acest comportament, aceste persoane nu pot decât să creeze îngrijorare celor care au luat la cunoștință aceste recomandări și au înleles să le aplice în interesul lor, cât și în interesul celorlalți cetățeni. La solicitarea Guvernului României, se dorește popularizarea în presă a faptului că limitarea accesului prin diverse metode la servicile publice (permise, pașapoarte, achitarea de taxe și impozite, cărți de identitate) nu este decât o măsură de protecție a noastră a tuturor, în vederea limitării unei eventuale epidemii cu consecințe grave pentru toți”, a precizat Mircea Gologan.

Doar programări online!

În vederea evitării aglomerarii de persoane la sediile serviciilor teritoriale precum și a prevenirii răspândirii COVID-19, Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor informează că, în perioada 11-31 martie 2020 activitățile specifice de înmatriculare și preschimbare a permiselor de conducere se soluționează exclusiv în baza unei programări online.

Programările vor fi făcute pe site-ul oficial al instituției www.drpciv.ro, secțiunea programări online. Pentru operațiunile care nu se regăsesc la secțiunea online – past// 2, cetățenii sunt rugați să consulte site-ul Instituției Prefectului Vaslui și să respecte cu strictețe indicațiile personalului de la ghișee. Accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare va fi permis doar titularilor, după caz persoanelor mandatate/delegate, în baza programărilor online și a actului de identitate – în original.

”Solicităm tuturor persoanelor care sunt programate să respecte ora de programare și să evite așteptarea suplimentară în spațiile destinate publicului. Pentru desfășurarea în condiții normale a activității contăm pe întelegerea dumneavoastră”, se arată în comunicatul de presă emis de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*