Home » Administratie » Vasile Pavăl face apel la calm. Primăria Vaslui este mobilizată în lupta împotriva coronavirusului

Vasile Pavăl face apel la calm. Primăria Vaslui este mobilizată în lupta împotriva coronavirusului

de Dănuț CIOBANU 

Primăria Vaslui a luat o serie de decizii pentru prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus. În prezent, în municipiul Vaslui nu sunt persoane în carantină și există 52 de persoane izolate la domiciliu sub supravegherea Direcției pentru Sănătate Publică. Municipalitatea, societățile din subordine, precum și agenții economici au luat măsuri de igienizare, pentru protecția personalului. ”Să nu intrăm în panică. La Vaslui s-au luat măsuri și nu avem suspecți care să ducă la decizii extreme”, a spus Vasile Pavăl.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a emis ordine pentru prevenirea răspândirii COVID-19, iar la nivel local se vor aplica o serie de măsuri de prevenție. Astfel, Comitetul Local pentru Situații de Urgență, a decis ca pe lângă închiderea școlilor care a fost decis la nivel central să închidă creșele și after school.

”În comitetul local pentru situații de urgență am decis să luăm măsuri pentru prevenirea aglomerației la plata taxelor și impozitelor locale. Cetățenii au posibilitatea să achite obligațiile fiscale și online sau prin ghișeul.ro. La ghișeele din cadrul Serviciului Financiar din primărie intră în interior un număr mic de persoane și să păstrează distanța corespunzătoare. Și la evidența populației am luat măsuri în acest sens. De asemenea, și celealte societăți (Gaz Est, Aquavas, Goscom, Trabnsurb) își igienizează locațiile unde își desfășoară activitățile. Acționăm și în piețe și bazar pentru igienizare”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Autoritățile locale fac un apel la agenții economici, să ia la rândul lor măsuri de protecție a angajaților.

”Avem agenți economici care s-au conformat și au luat măsuri de igienizare și pentru transport la locul de muncă, pentru ca salariații să fie în siguranță. Sunt interzise evenimentele culturale sau sportive unde se adună mai multe persoane. Într-o primă fază a fost vorba despre evenimentele cu peste 1.000 de persoane, apoi cele sub 100 de persoane. O problemă mai mare va fi în baruri, unde este greu să identifici persoanele care sunt suspecte”, a mai spus Pavăl.

Permanență la Primăria Vaslui

Pentru identificarea eventualilor purtători ai virusului COVID-19 care vin din zonele roșii din Europa, a fost pusă în mișcare Poliția Locală și asistenții comunitari. De asemenea, Primăria Vaslui a pus la dispoziția DSP asistenții medicali, care să sprijine volumul de muncă al instituției.

”Am stabilit ca, astăzi, între orele 14.00 – 20.00 să fie o permanență la Primăria Vaslui. Sâmbătă programul va fi între 8.00 și 20.00 iar duminică la fel, pentru a se putea răspunde la apelurile la telefonul verde. Să nu intrăm în panică. La Vaslui s-au luat măsuri și nu avem suspecți care să ducă la decizii extreme. Viața se va desfășura normal și sperăm ca această situație să nu se agraveze. Cea mai grea problemă este cu venirea oamenilor din Europa. Să nu îi privim ca pe niște oameni bolnavi, să apară o neliniște între unii și ceilalți”, a mai spus Vasile Pavăl.

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: