Home » Social » Epidemia de coronavirus afectează activitatea servicilor pentru permise auto și pașapoarte

Epidemia de coronavirus afectează activitatea servicilor pentru permise auto și pașapoarte

Extinderea epidemiei de coronavirus din țara noastră determină de o serie de modificări în activitatea serviciilor comunitare. Este vorba despre Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte și Biroul Apostilă.

Astfel, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor se suspendă activitatea de examinare la nivel național, probele teoretică și practică pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației actuale.

De asemenea, la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte activitatea de preluare a cererilor pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, respectiv pașapoartele simple temporare se va realiza numai pentru persoanele care prezintă documentele din care rezultă necesitatea unor călătorii care se vor efectua în cel mult 30 de zile de la momentul înregistrării cererii, exclusiv în baza programărilor online.

Nu în ultimul rând, persoanele care se prezintă pentru depunerea și eliberarea documentelor la Biroul Apostilă vor avea acces într-un loc special amenajat, cât mai izolat și cât mai aproape de intrarea în instituție. Persoana care va desfășura activitatea de primire și eliberare a documentelor va fi echipată corespunzător, cu echipamentele de protecție. Igienizarea spațiilor destinate relațiilor cu publicul va fi realizată din două în două ore, cu personalul propriu.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*