Home » Uncategorized » Peste trei hectare de vegetație uscată, mistuie de flăcări în zona Cișmeaua Moldovencei

Peste trei hectare de vegetație uscată, mistuie de flăcări în zona Cișmeaua Moldovencei

Un puternic incendiu a distrus nu mai puțin de trei hectare de vegetație uscată în zona Cișmeaua Moldovencei, în apropiere de municipiul Vaslui, după ce proprietari de terenuri din zonă au dat foc la deșeuri vegetale, fără a ține cont de vântul puternic. Pompierii care au intervenit în zonă au salvat un parc de autovehicule pentru dezmembrări.

Zeci de autoturisme aflate într-un parc de mașini pentru dezmembrări au fost salvate de către pompierii vasluieni, care au reușit să stingă la timp un incendiu de vegetație uscată. Patronul societății a fost cel care s-a alarmat, după ce proprietari de terenuri din zonă au dat foc la resturi vegetale în vederea igienizării de primăvară. Din păcate, oamenii au scăpat focul de sub control, acesta extinzându-se cu repeziciune din cauza rafalelor de vânt. În consecință, s-a apelat la ajutorul pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.
”La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta pe aproximativ trei hectare de vegetație uscată și exista riscul să se extindă la o locuință și la sediul unui agent economic. Pompierii militari au acționat pe două sectoare, primul pentru stingerea incendiului, iar cel de-al doilea pentru protecția celor două obiective aflate în pericol. După aproximativ o oră, incendiul a fost lichidat”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.
În urma incendiului, au ars trei hectare de vegetație uscată, însă au fost salvate o locuință și o hală în care erau dezmembrate autovehicule. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: