Home » Uncategorized » Trei hectare de puiet forestier, distrus în urma unui incendiu în Stănilești. Poliția face anchetă

Trei hectare de puiet forestier, distrus în urma unui incendiu în Stănilești. Poliția face anchetă

Nu mai puțin de trei hectare de puiet forestier, în special salcâm, au fost distruse în urma unui incendiu care a cuprins o zonă de vegetație uscată din comuna Stănilești. Pompierii au intervenit pentru limitarea extinderii flăcărilor și pe terenurile învecinate, suprafața mistuită de incendiu aparținând primăriei din localitate.

Incendiile de vegetație fac prăpăd în continuare în județul nostru. Ultimul eveniment este cel al unei suprafețe de trei hectare cu puiet forestier, în special salcâm, care a fost cuprinsă de flăcări în cursul zilei de miercuri pe teritoriul comunei Stănilești. Localnicii au cerut ajutorul pompierilor pentru stingerea incendiului.
”La intervenție au fost deplasate două autospeciale de stingere cu apă. A existat pericolul ca incendiul să se extindă la o pădure din apropiere, însă intervenția pompierilor militari a făcut ca acesta să fie limitat. Cauza incendiului constatată a fost foc deschis în spații deschise”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.
Terenul cu cele trei hectare de puiet forestier aparține comunei Stănilești, însă era concesionat Gărzii Forestiere Focșani pentru înființarea acelei păduri. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: