Home » Social » Biblioteca Județeană Vaslui nu mai împrumută cărți la domiciliu. Cărțile electronice sunt doar un vis

Biblioteca Județeană Vaslui nu mai împrumută cărți la domiciliu. Cărțile electronice sunt doar un vis

În prezent, Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui nu mai oferă cărți pentru împrumut la domiciliu, ci doar le primește pe cele existente în teren. Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, a spus că sunt de primit din teren aproximativ 3.000 de cărți. În paralel cu această activitate, angajații instituției realizează inventarul la două secțiii din cadrul bibliotecii.

”Această pandemie de coronavirus este o situație neplăcută pentru toată lumea și, ca atare, și la bibliotecă activitatea nu se desfășoară așa cum ar trebui. Așa cum de fiercare dată, bibliotecarii caută soluții să vină în sprijinul utilizatorilor și de această dată cred că facem exact ceea ce trebuie. Pentru lunile iulie și octombrie erau prevăzute două inventare la sala de împrumut copii și sala perioadice și am decis ca în acest interval să facem inventarierea. Atunci când se va termina această perioadă nefastă prin care trecem, utilizatorii vor putea să intre din plin să folosească fondul de carte”, a spus Gelu Bichineț.

Pentru această perioadă de stare de urgență, un fond de cărte în format electronic ar fi fost de mare ajutor pentru utilizatori.

”Mâhnirea este mare când ne uităm la occidentali, care au documente în format electronic și utilizatorii chiar dacă nu se deplasează în biblioteci, pot să ia lucrările din acest fond modern. Ne-am dori și noi ca să avem un fond de circa 15.000 cărți în format electronic, pe care utilizatorii să îl acceseze. Deocamnadă, România nu își permite așa ceva și nicăieri în țară nu avem o astfel de disponibilitate, așa că apelăm la modalitatea clasică de împumut la domiciliu, atunci când se poate”, a mai spus Bichineț.

În prezent, fondul Bibliotecii Județene Vaslui se ridică la 400.000 cărți, anual fiind împrumtate publicului 119.000 unități de documente. Biblioteca are anual 7.000 utilizatori de carte și 25.000 de vizitatori.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*