Home » Uncategorized » Niciun spital din județ nu mai face internări în următoarele două săptămâni din cauza COVID-19

Niciun spital din județ nu mai face internări în următoarele două săptămâni din cauza COVID-19

Nici unul din cele patru spitale din județ nu vor mai face internări, cu exepția urgențelor, în următoarele două săptămâni din cauza coronaviruslui, iar cea mai mare parte dintre pacienții aflați deja pe patul de spital vor fi trimiși acasă. Măsurile au fost dispuse de la nivel central, ca o măsură absolut necesară pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul COVID-19.

Creșterea numărului de cazuri de infectare cu virusul COVID-19 și apariția deceselor în țara noastră a condus la luarea unor noi măsuri fără precedent, inclusiv la nivelul județului nostru. Astfel, spitalele din Vaslui, Bârlad, Huși și Murgeni nu vor mai face nici un fel de internări, evident cu excepția urgențelor medicale, în următoarele două săptămâni. De asemenea, cei aflați deja pe paturile de spital și a căror stare nu este una gravă vor fi externați până miercuri.
”A fost emis ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2(noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private. Astfel, începând cu 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”, anunță Ministerul Afacerilor Interne.
Potrivit aceluiași ordin, tot de marți se suspendă și consultațiile din ambulatoriile (policlinicile) spitalelor din județul nostru. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*