Home » Agricultura » Start la înscrierile în programul pentru susținerea producției de usturoi!

Start la înscrierile în programul pentru susținerea producției de usturoi!

Fermierii din județul Vaslui pot depune cererile de înscriere în registrul unic pentru accesarea programului de susținere a producției de usturoi, până la data de 15 mai 2020 inclusiv. Valoarea sprijinului financiar acordat în anul 2020 este de maxim de 14.248,80lei/hectar și reprezintă contravaloarea în lei a maximum 3.000 euro/hectar, fără a depăși valoarea maximă de 20.000 euro în trei exerciții financiare/beneficiar.

Conform prevederilor legale, beneficiarii schemei ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a productiei de usturoi” au obligația de a obține o producție de minimum 3 kilograme usturoi/10 metri pătrați (mp), pe o suprafața cultivată cu usturoi de minimum 3.000 mp.

Pentru anul 2020, valorificarea producției de usturoi se va efectua în perioada 1 iulie – 20 noiembrie iar documentele justificative se vor depune la Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui până la data de27 noiembrie 2020.

Ȋn ceea ce privește eligibilitatea în acordarea acestei forme de sprijin financiar, solicitanții au obligația de a îndeplini o serie de condiții: să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minimum 3.000 mp – marcată la loc vizibil cu o placă-indicator, să obțină o producție de minim 3 kg usturoi/10 mp, să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol, să facă dovada producției realizate prin documente justificative precum și să dețină registrul de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor, completat la zi cu tratamentele aplicate.

”Ȋn momentul depunerii cererii de înscriere, prin care se solicită înregistrarea în Registrul unic pentru accesarea programului de susținere a producției de usturoi, aceasta trebuie să fie însoțită de copie a B.I./C.I. a solicitantului persoană fizică sau împuternicire/procură notarială și copie a B.I./C.I. al/a reprezentantului legal, copie a certificatului de înregistrare la Oficiul Național al Registrului Comerțului/Registrul național al asociațiilor și fundațiilor sau a actului în baza căruia își desfășoară activitatea, după caz, în cazul persoanelor juridice, precum și copie a B.I./C.I. al/a împuternicitului persoană fizică, după caz etc”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*