Home » Local » COVID-19 bagă firmele din Vaslui în controalele ITM

COVID-19 bagă firmele din Vaslui în controalele ITM

O parte din firmele din municipiul reședință sunt verificate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui în ceea ce privește respectarea acelei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care agenții economici sunt obligați, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, să-și decaleze programul astfel încât angajații care utilizează mijloacele de transport în comun să nu stea înghesuiți în acestea. Principalele societăți comerciale vizate sunt cele cu angajați mulți, în special cele situate în zonele periferice ale Vasluiului.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui verifică modul de implementare a măsurii impuse în Hotărârea nr.7/ 11 martie 2020 a Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) privind decalarea programului de lucru în vederea reducerii riscului de contaminare pe timpul deplasării la și de la locul de muncă. Conform deciziei luată de CNSU, entitățile private, inclusiv operatorii economici cu un număr de peste 99 de angajați, trebuiau să decaleze programul personalului care utilizează transportul public în comun. Aceeași obligativitatea o au și instituțiile publice cu un număr de peste 99 de angajați. Astfel, salariații trebuie chemați la serviciu în afara perioadelor de aglomerație din mijloacele de transport în comun, fie în două-trei grupuri în intervalele orare decalate cu o oră, o oră și jumătate față de programul normal. Instituțiile publice care nu au putut aplica aceste reguli trebuiau să găsească soluții alternative pentru evitarea utilizării de către angajați a transportului public în comun în perioadele de aglomerație. Toate aceste măsuri se vor menține pe toată perioada stării de urgență instituită în România. Agenții economici și instituțiile care sunt găsiți în neregulă riscă sancțiuni drastice. (Ionuț PREDA)

About Buta Crina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Autoritățile anunță pagube de peste 57 de milioane de lei în urma inundațiilor

Autoritățile județene s-au întrunit, ieri, într-o ședință extraordinară, pentru ...

Se opreste apa în Bârlad pentru înlocuire de hidrați

Vineri, 3 iulie, între orele 9-12 , apa potabilă ...

Personalitatea lui Ștefan cel Mare, evocată la ”Podul Înalt”, la 516 ani de la trecerea domnitorului Moldovei în eternitate

Autoritățile județene, dar și cele locale din comuna Muntenii ...