Home » Coronavirus » O britanică de aproape 109 a devenit cea mai în vârstă victimă a coronavirusuluiciprian.iana

O britanică de aproape 109 a devenit cea mai în vârstă victimă a coronavirusuluiciprian.iana

Hilda Churchill, este cea mai în vârstă victimă a coronavirusului. Femeia de aproape 109 ani din Marea Britanie a decedat, sâmbătă, la o zi după ce a fost testată pozitiv la Covid-19, anunță Daily Mail.

Hilda Churchill era izolată la o casă de îngrijire din Salford, Greater Manchester, de mai bine de o săptămână, iar familia spera s-o poată sărbători pe 5 aprilie, când bătrâna urma să împlinească 109 ani!

Din păcate, în urmă cu patru zile, bătrâna a început să prezinte simptome minore, iar sâmbătă a decedat, la mai puțin de 24 de ore după ce a fost testată pozitiv pentru Covid-19.

O veste care l-a lăsat fără cuvinte pe nepotul ei, Antony, 49 de ani, cel care plănuise o surpriză specială pentru ziua bunicii.

”A fost un pic bolnavă în ultimele trei – patru zile, este destul de predispusă la infecții toracice și pneumonie”, a spus nepotul doamnei Churchill.

„Nu a avut simptome severe, s-a mai confruntat cu astfel de lucruri înainte și a supraviețuit. Nu ne-am mai putut vedea de o săptămână, de când instituția unde era a intrat în izolare. Am sunat aseară, dar pentru că avea coronavirus nu am putut să-i vorbesc, deoarece nimeni nu putea să îi ducă telefonul. Cel mai trist lucru a fost că nu am putut fi acolo cu ea când a avut nevoie”, a mai spus Anthony.

Acesta a conchis: ”Era indestructibilă. Dacă nu era coronavirusul, ar fi în viață astăzi – sunt sigur de asta”.

Supraviețuitoare a două războaie mondiale, Hilda Churchill avea patru copii, 11 nepoți și 14 strănepoți.

FOTO: Daily Mail

About Net Rex

%d blogeri au apreciat: