Home » Administratie » Pandemia de coronavirus în județul Vaslui: 175 persoane în carantină; 3.632 persoane în izolare la domiciliu

Pandemia de coronavirus în județul Vaslui: 175 persoane în carantină; 3.632 persoane în izolare la domiciliu

de Dănuț CIOBANU 

În data de 29 martie 2020, situația epidemiologică din județul Vaslui este următoarea: în carantină instituționalizată un număr de 175 de persoane; 3.632 de persoane în izolare la domiciliu; 380 de persoane ieșite din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore; 94 de persoane izolate la domiciliu în ultimele 24 de ore. De asemenea, trei persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore.

Polițiștii vasluieni continuă să acționeze integrat împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgență, prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, dar și fluidizarea traficului rutier, precum și prin escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Vaslui cu persoane care părăsesc țara sau urmează să intre în carantină.

Totodată, patrule mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale  au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr. 3 din 24 martie 2020.

În ultimele 24 de ore, peste 260 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și efective ale poliției locale au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 2.900 de persoane, peste 660 locații de izolare/carantinare și efectuate peste 200 de verificări la societăți comerciale și persoane fizice autorizate. Au fost aplicate 355 de sancțiuni contravenționale în valoare de 613.130 lei, 33 astfel de sancțiuni (în valoare de 84.500 lei) fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de izolare. Polițiștii au dispus plasarea în carantină instituționalizată, sub pază, pentru următoarele 14 zile, față de două persoane care nu au respectat măsura izolării. Față de acestea au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 7.500 lei.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*