Home » Coronavirus » Alexandru Rafila susține că România a primit aprobarea OMS pentru testarea unui medicament anti-coronavirusOtopeanu Cristian

Alexandru Rafila susține că România a primit aprobarea OMS pentru testarea unui medicament anti-coronavirusOtopeanu Cristian

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, susţine că a reuşit să includă România pe lista ţărilor unde se va testa un medicament anti-coronavirus.

„Am făcut demersuri la biroul OMS pentru Europa şi mă bucur că am reuşit să includem şi România, probabil Institutul Matei Balş, pe lista centrelor unde se va face studiul clinic de faza 3 pentru acest medicament”, a afirmat Rafila, care este şi reprezentantul României la OMS, pentru ziare.com.

„Studiul va înrola mai mulţi pacienţi din mai multe ţări, alături de alte produse, astfel încât să existe suficiente argumente pentru autoritatea americană, FDA, să poată da aprobarea de producţie şi punere pe piaţă. În câteva luni de zile, cred că acest medicament va fi disponibil”, a mai spus Rafila conform sursei citate.

Reprezentantul României la OMS a făcut şi alte precizări, la Realitatea Plus.

”Până la toamnă, în opinia mea, vom avea o terapie eficace. Nu vaccin, dar o terapie eficace furnizată de un producător din Statele Unite. Este în studii clinice avansate. Vom participa și noi, România, Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, la acest studiu, care se desfășoară în câteva țări, să facă posibilă autorizarea acestui medicament”, a declarat Alexandru Rafila pentru Realitatea Plus.

Ulterior, Alexandru Rafila a precizat la Digi 24 că este vorba despre medicamentul Remdesivir.

About admin

%d blogeri au apreciat: