Home » Coronavirus » Inginerii de la Mercedes F1 au contribuit la realizarea unui aparat respirator pentru pacienții cu coronavirus. Proiect finalizat în mai puțin de 100 de oreviorel.tudorache

Inginerii de la Mercedes F1 au contribuit la realizarea unui aparat respirator pentru pacienții cu coronavirus. Proiect finalizat în mai puțin de 100 de oreviorel.tudorache

Producătorul de motoare Formula 1 Mercedes s-a alăturat unei echipe de specialiști universitari din Londra pentru a proiecta aparate respiratorii pentru pacienții infectați cu coronavirus, care pot fi produse rapid în masă, anunță CNN.

Dispozitivul CPAP (Continuous Positive Airway Pressure), necesar pentru menținerea căilor respiratori deschise, a fost reproiectat dintr-un dispozitiv existent în mai puțin de 100 de ore.

Acesta a fost recomandat pentru utilizarea de către Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate din Marea Britanie, potrivit unei declarații a Universității din Londra (UCL) ), care a lucrat la proiect.

Dispozitivele CPAP au fost utilizate în spitale din China și din Italia pentru tratarea infecțiilor cu coronavirus, cu rapoarte care indică faptul că aproximativ jumătate dintre acești pacienți au evitat nevoia de ventilatoare.

În multe țări, inclusiv Marea Britanie, care luptă împotriva unor focare severe, există o penurie accentuată de ventilatoare.

“Aceste dispozitive vor ajuta la salvarea de vieți, prin asigurarea faptului că ventilatoarele, o resursă limitată, sunt utilizate doar pentru cei mai grav bolnav”, a spus profesorul Mervyn Singer, consultant de îngrijire critică la University College London Hospitals (UCLH).

Noul dispozitiv CPAP

Aparatele CPAP ajută la menținerea căilor respiratorii deschise și la creșterea cantității de oxigen care intră în plămâni, împingând aerul și oxigenul în gură și nas în ritm continuu.

În urma studiilor clinice, Mercedes și alte echipe de Formula 1 ar putea produce până la 1.000 de dispozitive pe zi.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Vasluianul suspect de COVID-19, transportat în stare gravă la Spitalul Bârlad după ce s-a spânzurat, nu are coronavirus

Bărbatul de 53 de ani, din Gura Bustei, care ...

O treime dintre cei 91 depistați cu COVID-19 în județul Vaslui sunt cadre medicale. Numărul bolnavilor la Spitalul Vaslui crește continuu, ajungând la 20

O treime dintre cei depistați cu noul coronavirus în ...

Campionatele Europene de Atletism de la Paris, anulate din cauza coronavirusuluiciprian.iana

Campionatele Europene de Atletism de la Paris, Franța, care ...