Home » Local » Tabăra pentru copii și tineri din Pădureni va fi recepționată în luna iunie 2020

Tabăra pentru copii și tineri din Pădureni va fi recepționată în luna iunie 2020

de Dănuț CIOBANU 

În luna iunie 2020, vor fi finalizate lucrările de la tabăra pentru copii și tineri din comuna Pădureni. În prezent, constructorii realizează ultímele finisări la interior și exterior, după care vor fi construite trotuarele, vor fi dotate camerele etc. Satul de vacanță va avea nouă case, în care vor putea fi găzduite în regim hotelier 36 de persoane. 

Temistocle Diaconu, primarul comunei Pădureni, a spus că autoritățile locale în parteneriat cu Consiliul Județean (CJ) Vaslui am asigurat finanțarea pentru tot proiectul.

”Mă bucur foarte mult cum au evoluat lucrările, avem un constructor serios din Huși care a ținut să aibă muncitori și materialele necesare. În fiecare an, noi avem oaspeți din mai multe localități cu care suntem înfrățiți din Belgia, Franța, Elveția și din Republica Moldova, iar aceste persoane vor putea locui în satul de vacanță. De asemenea, CJ-ul este înfrățit cu mai multe raioane din Republica Moldova și face schimburi cu grupuri de elevi, studenți, care vor putea fi găzduite în condiții perfecte la noi”, a precizat Temistocle Diaconu.

Pe lângă toți acești vizitatori, autoritățile locale au mai primit solicitări de la alte persoane din țară care vor să viziteze comuna, iar satul de vacanța va putea fi folosit pentru găzduirea turiștilor.

”Avem multe manifestări culturale organizate de CJ Vaslui, la care participă grupuri artistice din România și străinătate. Aceste trupe pot fi găzduite la Pădureni. În luna iunie investiția se va finaliza, iar în sezonul de vară ne va prinde bine acest sat de vacanță”, a mai spus Temistocle Diaconu.

Inițiativa conducerii CJ Vaslui de a finanța satul de vacanță din comuna Pădureni a venit după ce nu s-a reușit preluarea de la Ministerul Tineretului a taberei de la Poiana Căprioarei.

”Ideea sprijinirii acestei investiții a venit de la faptul că în județul Vaslui nu este o tabără pentru copii, care să permită  beneficiarilor să petreacă timp frumos în vacanțe. De asemenea, o astfel de tabără ne asigură pe timpul vacanțelor schimburile de copii între județul Vaslui și raioane din Republica Moldova. Pornind de la aceste nevoi, a apărut proiectul de la Pădureni, unde autoritățile locale au inițiat în urmă cu mai mulți ani construirea unui loc de agrement”, a spus Vasile Mariciuc, vicepreședintele județului Vaslui.

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: